CTP a răbufnit după tragedia de la Timișoara: “Suntem un soi de șobolani”. Mesaj dur despre autoritățile din România

CTP a răbufnit după tragedia de la Timișoara: “Suntem un soi de șobolani”. Mesaj dur despre autoritățile din România
CTP: "Am evoluat în ochii autorităților, suntem un soi de șobolani"

Cristian Tudor Popescu este de părere că autoritățile din România sunt nepăsătoare în fața problemelor cu care se confruntă cetățenii. Gazetarul a analizat modul în care instituțiile statului au acționat în ultimele luni în cazurile Caracal, Brazi, Băicoi și Timișoara.

CTP: „Am evoluat în ochii autorităților, suntem un soi de șobolani”

„Încă ceva dinainte de 1989, când tovarăşa de muncă şi luptă a lui Nicolae Ceauşescu, Elena, spunea despre români: Nicule, uită-te la viermii ăştia care nu se mai satură!

Acum, am evoluat ne-am ridicat în ochii autorităţilor, suntem un soi de şobolani. Problema principală a tuturor acestor cazuri – de la Brazi, Băicoi, Timişoara, Caracal – toate au în comun dispreţul faţă de om.  Acestor autorităţi, în mod real, puţin le pasă de fiinţele omeneşti.

Prima grijă e să spună: nu avem lege, aşa cum au făcut cei de la Brazi, de la Caracal. Şi asta consideră că îi scoate din cauză. Nu am văzut pe cineva care să fie judecat şi condamnat în ţara asta pentru că a încălcat legea ca să salveze vieţile unor oameni, ca să mă duc şi eu cu el la puşcărie”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru postul de telviziune Digi 24.

Gazetarul susține că cetățenii sunt disprețuiți de către autoritățile din România și că mulți dintre cei care ocupă funcții publice nu cunosc legea și nu știu ce măsuri să ia când se confruntă cu o situație de urgență.

„Aceşti oameni sunt criminali de stat. Un motiv pentru care nu vor băga niciodată în seamă oamenii, toţi ăştia au salariile mărite la grămadă de guvernul PSD. Sunt bugetari şi li s-au mărit salariile pentru că sunt bugetari. Atunci, ce să le pese?

Toţi îşi pun nădejdea că lucrurile vor fi tergiversate. Unii dintre ei falsifică măsurători, cei de la Băicoi. Sunt dispuşi la orice mârşăvie, să ne dea dovadă de oricâtă inumanitate şi dispreţ faţă de oameni pentru că statul îi protejează. Statul român nu protejează cetăţenii români, ci angajaţii. Asta e prima lui funcţie”, a mai spus CTP.