CTP, invitat la dezbatarea pe care o va susține Iohannis înainte de alegerile prezidențiale. Motivul pentru care l-a refuzat pe președinte

CTP, invitat la dezbatarea pe care o va susține Iohannis înainte de alegerile prezidențiale. Motivul pentru care l-a refuzat pe președinte
Ce spune CTP despre invitația primită de Klaus Iohannis la dezbaterea de la BCU.

Președintele Klaus Iohannis va participa marți, de la ora 19, la o dezbatere cu jurnaliști, analiști și politologi, în Aula Carol I, de la Biblioteca Centrală Universitară. La dezbatere vor fi prezenți jurnaliști de la mai multe posturi de televiziune, posturi radio sau din presa scrisă, precum și analiști și politologi.

Printre jurnaliștii invitați se numără și Cristian Tudor Popescu. El a primit o invitație nominală și netransmisibilă.

„Am fost invitat în calitate de reprezentant Digi 24, dar și de formator de opinie. Am sunat conducerea postului și am comunicat. Conducerea a fost de acord în primă instanță”, a spus Cristian tudor Popescu într-o intervenție telefonică la Digi24.

CTP: „Nu vreau să mă simt printre jurnaliștii preferați ai președintelui”

El mai spus în intervenția sa că în cadrul dezbaterii vor fi prezenți un număr restrâns de jurnaliști, până în 10 la număr.

„Este o chestiune exclusivistă de-a domnului Iohannis. Domnul președinte nu are dreptul să facă selecția jurnaliștilor. Acest lucru ar însemna că vin doar jurnaliștii preferați de dl. Iohannis. Dacă e așa, atunci  eu nu vreau să mă simt printre jurnaliștii preferați ai președintelui. Am comunicat președintelui că nu voi merge la această dezbatere”, a explicat CTP.

„Ei (n.red. reprezentanții Palatului Cotroceni) vor sa comaseze aceste posturi de formator de opinie cu cel de jurnalist.
Dar daca se schimbă ceva, dacă se va desfășura la o aulă universitară, într-un spațiu public, atunci eu pot să revin asupra hotărârii mele”, a mai transmis gazetarul.

Klaus Iohannis nu vrea să participe la dezbaterea electorală înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, alături de Viorica Dăncilă, motivând că nu poate discuta cu membrii unui partid care în ultimii ani a guvernat împotriva românilor. Din acest motiv, Palatul Cotroceni orgnizează mâine propria dezbatere care va avea loc la Aula Carol I, de la Biblioteca Centrală Universitară.

Klaus Iohannis, despre dezbaterea pentru alegerile prezidențiale.
Klaus Iohannis, despre dezbaterea pentru alegerile prezidențiale.

 

„Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori”, a precizat Klaus Iohannis.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI