CTP, atac la verdictul instanței în privința lui Novak Djokovic: „Eu nu înțeleg”

CTP, atac la verdictul instanței în privința lui Novak Djokovic: „Eu nu înțeleg”
Cristian Tudor Popescu nu este de acord cu decizia instanței australiene în cazul lui Novak Djokovic

CTP, atac la verdictul instanței în privința lui Novak Djokovic. Liderul ATP a vrut să intra în Australia, în vederea participării la Australian Open, pe baza unei scutiri medicale ce atesta că a trecut prin Covid-19 în ultimele 6 luni. Autoritățile australiene n-au fost de acord cu documentele prezentate de campionul sârb, i-au anulat viza de intrare și l-au trimis la un hotel pentru refugiați din Mebourne. Luni, instanța a decis că Novak Djokovic poate intra legal în țară și a revocat decizia guvernului.

CTP, atac la verdictul instanței în privința lui Novak Djokovic

CTP, atac la verdictul instanței în privința lui Novak Djokovic. Judecătorul Anthony Kelly a dictat, luni, eliberarea imediată a lui Nole din detenția pentru imigranți și a casat decizia guvernului federal de a-i anula viza liderului mondial din tenis. Pe deasupra, a decis ca pârâtul, adică Ministerul Afacerilor Interne australian, să plătească cheltuielile de judecată, iar ca pașaportul și lucrurile personale ale lui Djokovic să-i fie returnate sportivului.

Cunoscutul jurnalist, Cristian Tudor Popescu a declarat că nu înțelege pe ce bază legală a fost dată sentința judecătorului australian.

„Decizia instanței se bazează pe analiza acestor documente prezentate de Djokovic, însă nu menționează, și aici nu înțeleg, în ce măsură Djokovic a respectat legea australiană. Faptul că i s-a oferit acea excepție, derogare ca să nu se vaccineze, nu se încadra…am văzut cu toții cât se poate de clar cele patru prevederi ale legii australiene, între care nu intră aceasta că dacă te-ai infectat în ultimele 6 luni, atunci poți să beneficiezi de această dispensă. Nu apare, pur și simplu, în lege. Și atunci pe ce bază? Judecătorul trebuie să aplice legea. Eu nu înțeleg în cazul de față”, a spus CTP la Digi24.

„Eu nu înțeleg”

Decizia din cazul lui Nivak Djokovic e considerată de CTP drept „o victorie la scor a tuturor antivacciniștilor”.

„Deja, în acest moment, procesul Djokovic, tot ce se întâmplă, depășește cadrul tenisului. Nu mai are nicio importanță acum ce spun acele documente, ce chestiuni legale și ilegale sunt aici. Novak Djokovic este nevaccinat și dorește să joace nevaccinat la Australian Open. Despre asta este vorba.

Dacă el va ajunge să joace în aceste condiții, aceasta este o victorie la scor a tuturor antivacciniștilor, conspiraționiștilor, precum și a naționaliștilor suveraniști fanatici, reprezentați de tatăl lui Djokovic, ale cărui declarații le-am auzit cu toții. Este o victorie pentru toți aceștia. Nu mai are nicio importanță ce chestiuni legale sau medicale sunt”, a mai spus jurnalistul, conform aceleiași surse.

CTP mai este de părere că Novak Djokovic trebuia, din primul moment, să își declare în mod clar statutul de nevaccinat.

Campionul sârb rămâne în pericol de deportare

„Este bine că a putut părăsi acest hotel. Pentru tenis și pentru mine ar fi bine să-l văd jucând pe Novak Djokovic. Asta nu poate să fie rău niciodată. Dimpotrivă, este extraordinar. Dar prin modul în care s-a comportat Djokovic, care nu a făcut nicio declarație…N-a spus nimic. Ar fi fost important ca Djokovic…Eu asta i-am cerut din primul moment și eu ca iubitor al tenisului și ca admirator al lui Djokovic, să iasă să vorbească: „Iată, m-am infectat în 16 decembrie, prin urmare de aceea am solicitat, deși nu sunt vaccinat””, a mai adăugat cunoscutul ziarist, potrivit sursei citate.

În ciuda sentinței date de un judecător federal, prin care era revocată decizia guvernului australian de a-i anula viza, Novak Djokovic rămâne în pericol de deportare. Conform The Guardian, ministrul pentru Imigrare, Alex Hawke, are puterea de a interveni personal și a anula viza sârbului din nou, din motive diferite de cele din spatele deciziei inițiale. Dacă asta s-ar întâmpla, cel mai probabil s-ar ajunge din nou în instanță, întrucât ar însemna că Djokovic ar primi interdicția de a intra în Australia vreme de 3 ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI