24 apr. 2021 | 13:24

CTP a spus adevărul crunt despre Vlad Voiculescu. Detaliul șocant observat la fostul ministru al Sănătății

Politică
CTP a spus adevărul crunt despre Vlad Voiculescu. Detaliul șocant observat la fostul ministru al Sănătății
CTP a spus adevărul crunt despre Vlad Voiculescu. Detaliul șocant observat la fostul ministru al Sănătății

Zilele trecute a ieșit la iveală faptul că la Institutul Oncologic din București lipsesc 16 medicamente esențiale pentru bolnavii de cancer. Medicii de la Institutul Oncologic au afirmat că „această stare de fapt există de peste 3-4 ani, fără a fi rezolvată radical în această perioadă, cu disfuncții în toate serviciile – chirurgie, oncologie și radioterapie, în ciuda repetatelor demersuri ale corpului medical”.

Doctorii au făcut acuzații grave, precizând că „anumite trusturi mediatice prezintă complet denaturat realitatea”.

CTP l-a făcut praf pe Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății

Vineri seară, 23 aprilie, Cristian Tudor Popescu a vorbit, în direct la DIGI24, despre criza citostaticelor de la Institutul Oncologic din Capitală. Jurnalistul a făcut remarci dure la adresa fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Cristian Tudor Popescu a precizat că nu-și explică cum Vlad Voiculescu i-a lăsat pe bolnavii de cancer fără medicamente, ținând cont că el a fost cel care a inițiat tabere pentru copiii bolnavi de cancer.

„În legătură cu citostaticele, cu bolnavii de cancer, în vreme ce se ciocneau p-aici politicieni – se rupe, nu se rupe (coaliţia – n.r.), cine îşi dă demisia, cine nu şi-o dă – chiar în acest timp, adică în ultimele două săptămâni, bolnavii de cancer nu mai aveau medicamente. Ăsta e un fapt. Cum a fost posibil, vă întreb pe dumneavostră, cum a fost posibil?

Deci indiferent ce se întâmplă acolo, tot felul de convulsii politice şi aşa mai departe… iar acesta este ultimul lucru pe care-l mai spun despre fostul ministru al Sănătăţii. Fostul ministru al Sănătăţii a iniţiat acele tabere pentru copiii bolnavi de cancer… Cum e posibil ca un om care a făcut aşa ceva să-i lase acum pe bolnavii de cancer fără medicamente?

Nu există aşa ceva, ăsta e un lucru foarte grav. Dacă nu reuşeşti să controlezi în interiorul acelui minister un fenomen de asemenea gravitate, cum este lipsa medicamentelor pentru bolnavii de cancer, atunci ce naiba controlezi în ministerul ăla? Adică există ceva mai important decât asta?

Ceea ce am spus de la începutul poveştii ăsteia a fost că în această perioadă, în ultimele luni, Ministerul Sănătăţii nu a fost centrat pe pacienţi, nu a fost centrat pe bolnavi, nu a existat o concentrare, o preocupare în direcţia menţinerii şi îmbunătăţirii stării bolnavilor, nu numai bolnavilor de Covid. Şi cu asta am închis acest subiect”, a declarat jurnalistul, extrem de revoltat.

“Institutul nu mai are citostatice de peste zece zile”

Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cance, explica, în urmă cu câteva zile, ce demersuri au fost făcute pentru a nu ajunge în această situație disperată, dar din păcate, nimeni nu a reacționat în sensul unei rezolvări.

Acesta a descris durerea pe care a simțit-o atunci când o mamă a șase copii i-a spus că nu mai poate face pentru moment tratament, exprimându-și teama față de supraviețuirea sa.

„Situația este critică. Peste zece zile au trecut de când institutul nu mai are citostatice de bază, nu alte medicamente scumpe, pentru scheme de tratament pentru pacienți. Au anunțat din timp Ministerul Sănătății, pe domnul Vlad Voiculescu, în funcție încă atunci, și nu au primit niciun răspuns în acest sens.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro