CTP, mesaj dur în timpul războiului Rusia – Ucraina: ‘E prima oară când urăsc pe cineva’

CTP, mesaj dur în timpul războiului Rusia - Ucraina: ‘E prima oară când urăsc pe cineva’
CTP, mesaj dur in timpul razboiului Rusia - Ucraina: ‘E prima oara cand urasc pe cineva’

Cristian Tudor Popescu a transmis un mesaj furibund la adresa lui Vladimir Putin și a acțiunii sale militare în Ucraina. Jurnalistul spune că este pentru prima dată în viața sa când simte ură față de o persoană, sentiment pe care nu l-a avut nici măcar față de Nicolae Ceaușescu. Totodată, gazetarul spune că văzând acțiunea armatei ruse în Ucraina și atrocitățile pe care le comite, și-ar dori să îl „suprime” pe liderul de la Kremlin, chiar dacă ar „muri odată cu el”.

CTP mesaj extrem de dur împotriva lui Vladimir Putin: „E prima oară când urăsc pe cineva”

Cristian Tudor Popescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj șocant în care transmite că și-ar dori să se „arunce în aer” odată cu Vladimir Putin din „ură pură” – sentiment pe care nu l-a mai nutrit pentru nimeni până acum, nici măcar pentru fostul președinte comunist al României Nicolae Ceaușescu – ca urmare a cruzimilor la care sunt supuși ucrainenii de către militarii ruși.

Gazetarul mai spune că ar dori să îl vadă pe liderul de la Kremlin „dându-și nu sufletul pentru că nu are” ci „ortul popii Diavolului”, așa cum îl caracterizează pe patriarhul Kirill al Rusiei, despre care spune că a binecuvântat „trimiterea măcelarilor islamiști fanatici din Cecenia și Siria asupra creștinilor”.

Ură pură
Mă gândesc la Putin, cum privește el imaginile copiilor, femeilor gravide, bolnavilor, bătrânilor omorâți de bombele căzând în stradă, de rachetele care lovesc blocurile de locuințe, grădinițele, autobuzele, imaginile oamenilor fugind sau murind pentru că nu mai au căldură, apă, curent electric. Imaginile pe care le ascunde poporului rus, înlocuindu-le cu minciuni de îngheață sângele. După care își face programul cotidian de gimnastică. După care ia prânzul, zâmbind subțire către lacheii cu epoleți aflați în celălalt capăt al mesei cât piscina: „Mă placi, nu mă placi, îndură Ukraina mea, și cine-o mai vrea-nu vrea”.

Se întâmplă des ca oamenii să mă facă să-i disprețuiesc, să-i detest, pot să detest chiar părți dintr-un popor. Dar să urăsc, e prima oară. L-aș suprima pe V. Putin, chiar dacă aș muri și eu odată cu el. Numai pentru N. Ceaușescu am nutrit un sentiment asemănător, dar nu era ură pură, voiam să nu mai existe, atât, m-aș fi aruncat în aer cu el, pierind în aceeași secundă. Pe Putin însă, aș vrea să-l văd, înainte să dispar și eu, dându-și nu sufletul, că n-are, dându-și ortul popii, popii Diavolului, Kirill al Rusiei. Patriarhul Ortodox care binecuvântează trimiterea măcelarilor islamiști fanatici din Cecenia și Siria asupra creștinilor.

„Trăiesc în aceste zile și momente în care rațiunea nu-mi mai e de folos”

În vreme ce părintele Francisc, după ce s-a dus în pelerinaj la ambasada Rusiei, ca să-i roage să înceteze, aproape că strigă acum, în Piața Sfântului Petru, cu firicelul lui de glas: „Opriți masacrul!”.
Știu bine că asta poate să nu însemne mare lucru, că alt monstru al Kremlinului, născut din Răul care stăpânește Rusia, îi va lua locul, dar trăiesc în aceste zile și momente în care rațiunea nu-mi mai e de folos.”, a transmis Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de socializare.
Mesajul șocant al jurnalistului vine în contextul în care Meta, compania-mamă a Facebook și Instagram a anunțat că în anumite țări va face o excepție de la regulamentul platformelor și va permite postarea de mesaje și imagini care incită la violența sau chiar la moartea lui Vladimir Putin și a militarilor ruși.