Klaus Iohannis, reacție dură după căderea Guvernului Dăncilă: ”România a câștigat!”

Prima reacție a lui Klaus Iohannis, după căderea guvernului Dăncilă (Inquam Photos / George Călin)

Președintele României a oferit primele declarații, după ce guvernul condus de Viorica Dăncilă a căzut prin moțiune de cenzură, joi, 10 octombrie 2019. Șeful statului a anunțat că va convoca partidele pentru a discuta cu fiecare în parte opțiunile și variantele pentru postul de premier al României. Președintele a mai spus cpă prin acest vot românii sunt cei care au câștigat și că fiecare zi cu guvernul României ar fi fost o pierdere. Varianta alegerilor anticipate nu a fost nici ea exclusă din caluculele politice, dar aici este nevoie de consens, a mai precizat Klaus Iohannis.

Prima reacție a președintelui României, după căderea Guvernului Dăncilă

Președintele României a mai explicat că acum focusul trebuie pus pe alegerile prezidențiale și pe stabilitatea României. În ceea ce privește cursa pentru președinție, odată ce am rămas fără guvern, trebuie să ne asigurăm că are cine să se ocupe de bunul mers al acestor alegeri, mai ales în ceea ce privește dispora. Nu trebuie să uităm scandalurile de la ultimele runde, în străinătate.

”Astăzi a câștigat România. Căderea guvernului PSD este rezultatul firesc al reacției întregii societăți față de abuzurile și incompetența acestui partid. Procesul se numește intrarea în istorie a PSD. Felicit Partidul Național Liberal pentru inițiativa acestei moțiuni de cenzură, pentru efortul tuturor pentru a găsi sprijin unui lucru necesar pentru România. Felicit pe toată lumea care a pus umărul pentru îndepărtarea acestui partid eșuat și derutat. Românii au cerut oprirea justiției și stoparea amnistiei și grațiere. Bilanțul de astăzi vorbește de la sine. Am reușit să blocăm dezastrul PSD. Mă bucur că rațiunea a prevalat și toată lumea a lucrat pentru a da acest guvern jos. ”, a explicat președintele Klaus Iohannis.

Președintele României, despre alegeri și partidele politice

Președintele României a mai explicat că cei care vor veni în locul guvernului condus de Viorica Dăncilă trebuie să știe să gestioneze situația și să aibă în prim-plan organizarea alegerilor prezidențiale.

”Orice zi cu guvernul Dăncilă ar fi însemnat pentru România încă o zi pierdută. Voi asculta opțiunile partidelor și voi propune pe cineva care să asigure o guvernare eficientă până la următoarele alegeri parlamentare. Cea mai bună soluție pentru redarea legitimității a parlamentului este, evident, la alegerile anticipate. Suntem aproape în pragul alegerilor prezidențiale și avem responsabilitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții, inclusiv pentru românii din Diaspora. Voi lua o decizie cu respectarea Constituției numai ca stabilitatea României să fie respectată. E o reușită, dar bătălia cu PSD nu s-a încheiat aici, de aceea este esențial ca românii să iasă în număr mare, cât mai mare, la vot. El este singurul care poată hotărât în ce direcție merge România”, a spus Klaus Iohannis, mândru de reușită.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI