CTP trage un semnal de alarmă: ”Discursul lui Dragnea pregătește o intervenție în forță, cel puțin ca în 10 august”

Autor: Claudiu Surmei - 14:25, 15 mai 2019

Cristian Tudor Popescu a comentat declarațiile ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, care a dat de înțeles că manifestanții anti-PSD de la Galați și Iași ar putea avea probleme cu legea. Gazetarul este de părere că Liviu Dragnea pregătește o intervenție în forță, la fel cum s-a întâmplat la protestul din 10 august 2018.

Într-o intervenție la postul de televiziune Digi24, Cristian Tudor Popescu a spus că Liviu Dragnea folosește în discursurile sale cuvinte precum „moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti” pentru a avea justificare pentru o intervenție în forță care ar putea fi cel puțin la fel de violentă ca cea din 10 august 2018.

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă, poate aceea de a-şi fi, probabil, fracturat vreun deget lovind cu palmele şi pumnii în metalul acelui autobuz. În rest, nu au comis nicio violenţă, dar o astfel de atmosferă cum construieşte Dragnea poate să justifice o intervenţie in forţă, cel puţin la fel de violentă ca aceea din 10 august”, a declarat gazetarul.

CTP: „Avem victime ale agresiunilor forţelor de ordine sub conducerea doamnei Carmen Dan”

Jurnalistul mai spune că membrii PSD sunt îngrijorați de rezultatul alegerilor europarlamentare și de prezența la referendum.

„Carmen Dan şi-a început mandatul făcând o listă cu nişte persoane luate de ea de pe Facebook, în timpul manifestaţiilor contra OUG 13. Nişte oameni care postau pe Facebook şi despre care a decretat dânsa că sunt conducătorii şi instigatorii manifestaţiei. Acum, spune Carmen Dan că nu doreşte să avem victime ale agresiunior şi să se deschidă dosare penale.

Păi, avem victime ale agresiunilor din 10 august anul trecut, nenumărate victime ale agresiunilor forţelor de ordine sub conducerea doamnei Carmen Dan şi avem şi un dosar penal sau mai multe în legătură cu acele violenţe şi la nouă luni după asta nu ştim încă nimic. Asta, apropos de dosare care nu se finalizează, despre care vorbeşte Liviu Dragnea, dosare cu asasinii de la Athenee Palace multiplicaţi.

De aceea, Liviu Dragnea ţine discursurile cu cămăşi despre care nu ştie dacă sunt negre sau brune şi Carmen Dan spune că e pregătită să bage jandarmii în forţă. De aceea, cred că prezenţa voluntarilor observatori în toate secţiile de alegeri în ţară e extrem de importantă în aceste condiţii. Exemplul lui Mihai Şora care a anunţat că va face voluntariat ca observator la vârsta domniei sale cred că poate mobiliza oamenii în acest sens”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.