CTP, despre performanțele lui David Popovici: „Nu mă simt mândru”

CTP, despre performanțele lui David Popovici: „Nu mă simt mândru”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat performanța reușită de David Popovici și impactul ei asupra românilor

CTP, despre performanțele lui David Popovici. Înotătorul de 17 ani a „pus” România pe harta natației mondiale, după mulți ani. Cele două titluri mondiale l-au transformat între-o adevărată vedetă, dar au făcut mândri și milioane de români. Cu toate acestea, jurnalistul Cristian Tudor Popescu are o cu totul altă părere despre sentimentul ce ar trebui să-l simtă conaționalii lui David.

CTP, despre performanțele lui David Popovici

CTP, despre performanțele lui David Popovici. La 17 ani, înotătorul de 17 ani a devenit dublu campion mondial la seniori, după ce s-a impus în probele de 100 și 200 metri liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta.

Dacă performanța lui Popovici i-a entuziasmat pe toți românii, iar multe figuri publice s-au declarat mândre de sportiv, CTP are o cu totul altă opinie în această privință.

„Nu, nu, eu nu mă simt mândru pentru că David Popovici a obținut două medalii la Mondiale. De ce m-aș simți? Văd că se simt mândri, însă, alții. Toți politicenii de vârf care s-au repezit, au sărit din baie – nu din bazin, din baie – ca să se lipească într-un fel de succesul lui Popovici. Domnul Iohannis, Bode, Dîncu… Laitmotivul: „Ne-a făcut să fim mândri David Popovici””, a declarat jurnalistul pentru B1 TV.

„Nu mă simt mândru”

CTP a explicat că nu se poate simți mândru, deoarece nu a avut absolut nicio contribuție la rezultatele obținute de David Popovici. Singurii care ar avea dreptul să se simtă așa sunt părinții sportivului, antrenorul și colaboratorii săi apropiați.

„Bun, ei se simt mândri. Eu nu! De ce? Eu nu am nicio contribuție la ce a făcut acest băiat. Dacă aș fi fost unul dintre părinți, care au avut o contribuție esențială din ce am văzut și citit, părinți care îl ajută enorm și acum, da, aș fi mândru, dacă aș fi antrenor, aș fi mândru, dacă aș fi un prieten care l-a ajutat, aș fi mândru.

Dar de ce să fiu mândru eu, în calitate de Popescu, care n-a făcut nimic pentru el? De ce să fim mândri toți ceilalți? Că suntem și noi români? Să fiu mândru că am un nume care se termină în ”escu” și Popovici e și el român și atunci să fiu mândru? Nu am de ce să fiu!”, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru sursa citată.

„Cum adică din Fondul de Rezervă?”

CTP a criticat și decizia guvernului de a-l premia pe David Popovici cu suma de 1 milion de lei, bani ce vor fi dați din Fondul de Rezervă al executivului. El spune că guvernanții trebuiau să fie pregătiți pentru o asemenea posibilitate, iar banii din respectivul fond au cu totul alt scop.

„Nici România nu are de ce să fie mândră, că Popovici nu e rezultatul unei acțiuni conștiente, coordonate, întinse în timp ale acestui stat de a produce campioni de natație. E un miracol. Eu dacă aș fi credincios, dacă aș crede în Dumnezeu, aș spune că e opera lui Dumnezeu David Popovici. Nu e opera României în niciun caz.

Cum adică din Fondul de Rezervă? De ce trebuie să recurgă domnul Ciucă la Fondul de rezervă? Fondul de rezervă e pentru situații grave, calamități, intervenții de urgență. Ce e urgență și calamitate în ce a făcut David Popovici? Banii ăștia, mulți sau puțini, de ce să-i fie dați dintr-un Fond de rezervă? De ce nu erau pregătiți? De asta am spus că Popovici e un miracol, pentru că nimeni nu așteapta lucrul acesta dintre politcieni”, a mai adăugat Cristian Tudor Popescu.