01 iun. 2022 | 12:22

CTP, despre publicul care l-a huiduit pe Novak Djokovic la Roland Garros: „A părăsit arena fără să schițeze un singur gest”

Sport
CTP, despre publicul care l-a huiduit pe Novak Djokovic la Roland Garros: „A părăsit arena fără să schițeze un singur gest”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat reacția publicului de la Roland Garros la adresa lui Novak Djokovic

CTP, despre publicul care l-a huiduit pe Novak Djokovic la Roland Garros. Campionul sârb a fost învins în sferturile de finală de la Paris de Rafael Nadal, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6. Spaniolul a beneficiat de suportul masiv al publicului de pe arena Philippe Chatrier, unde este un adevărat zeu după 13 titluri câștigate aici. În schimb, Djokovic a fost huiduit și fluierat copios, în ciuda faptului că era campionul en-titre. Cristian Tudor Popescu și-a spus opinia în privința reacției celor aflați în tribune la adresa liderului mondial.

CTP, despre publicul care l-a huiduit pe Novak Djokovic la Roland Garros

CTP, despre publicul care l-a huiduit pe Novak Djokovic la Roland Garros. Rafael Nadal l-a învins pe liderul mondial cu 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 și s-a calificat în semifinalele turneului. Partida durat 4 ore și 12 minute și a început pe 31 mai, sfârșindu-se după miezul nopții, în prima zi de vară.

Novak Djokovic a avut de înfruntat și ostilitatea publicului, dar a avut tăria de a-și felicita adversarul.

„Felicitări! A fost cel mai bun jucător în momentele importante. Nu am început atât de bine, iar el a făcut-o. Am luat ceva avânt în setul doi, dar a reușit să-și ducă jocul la un alt nivel la începuturile setului.

A arătat de ce este un mare campion, fără îndoială a meritat, felicitări lui și echipei sale. Știu că aș fi putut juca mai bine, dar nu mi-am folosit șansele. Cred că mulțimea a contribuit foarte mult la revenirea din setul patru. Au fost 99,9% alături de el și l-au ridicat în momentele cruciale. L-au ajutat să-și găsească energia”, a spus Djokovic, la conferința de presă.

„A părăsit arena fără să schițeze un singur gest”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat într-un text publicat pe pagina sa de Facebook reacția celor aflați în tribune. Spectatorii l-au încurajat furibund pe Nadal, dar l-au huiduit pe campionul sârb. În toamna trecută, cu prilejul US Open, Djokovic era susținut frenetic de publicul american în încercarea de a cuceri al 21-lea titlu de Grand Slam.

„În septembrie anul trecut, pe Centralul de la Flushing Meadows, Novak Djoković nu-și putea stăpâni lacrimile. Durul luptător sârb era profund mișcat de susținerea frenetică a publicului în tentativa sa de a cuceri Grand Slamul cu numărul 21 și a face Calendar GS, câștigarea tuturor celor 4 mari turnee în același an.

Acum, la Roland Garros, jucând împotriva lui Rafa Nadal, Djoković a fost apăsat de antipatia mergând până la huo!, venită din tribune, care l-a însoțit în toate meciurile de la Paris.

Nadal a jucat excepțional, uneori suprauman, cum îi e felul pe „Philipe Chatrier”, beneficiind însă și de sprijinul neîncetat al publicului. Poate a contribuit la asta singura declarație făcută vreodată de spaniol care nu mi-a plăcut deloc, un soi de argumentum ad misericordiam (n.r. – apel la milă), șantaj afectiv: „Poate e ultimul meci pe care îl joc la Roland Garros, așa că aș vrea să fie programat ziua, nu seara”, a scris CTP în textul său.

„Sârbul a privit fără pic de bucurie spre tribună”

CTP a mai punctat și faptul că Djokovic a părut apăsat de energia negativă transmisă de cei din tribune la adresa sa. Chiar și loviturile sale au fost, adesea, greșite, din cauza acestei situații.

„Pe Djoković, în schimb, spectatorii l-au huiduit, copios și nedrept, atât la intrarea pe teren, cât și pentru un banal gest de frustrare – a lovit banda fileului cu racheta. După ce a reușit o minge superbă, sârbul a privit fără pic de bucurie spre tribună, o privire lungă și grea, încărcată de reproș… și de tristețe… A avut două șanse de a câștiga setul 4 și a duce partida în decisiv, unde se putea întâmpla orice. Dar parcă, presiunea negativă a arenei i-a împins loviturile în plasă și afară…

Învins, a părăsit arena fără să schițeze un singur gest de salut către public.

Întrebare: ce s-o fi petrecut, oare, cu imaginea lui Novak Djoković, din toamnă până în primăvară?”, a mai adăugat Cristian Tudor Popescu.

A fost cea de-a 59-a confruntare directă între cei doi mari jucători. Djokovic are acum un avantaj minim, 30-29. În semifinalele de la Roland Garros, Rafael Nadal îl va întâlni, vineri, pe Alexander Zverev, care a pus capăt parcursului lui Carlos Alacaraz, noua senzație a tenisului mondial. Germanul s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, 4-6, 7-6.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Capital.ro
Județul din România care a dat lovitura: are o reputație turistică uriașă, iar liderii de aici au investit de peste 10 ori valoarea bugetului local
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANUNȚUL PRIVIND PENSIILE! Ministerul Muncii a DAT VESTEA
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro