CTP, despre participarea Simonei Halep la US Open: ”Infectați și morți…”

CTP, despre participarea Simonei Halep la US Open: ”Infectați și morți…”
CTP, despre participarea Simonei Halep la US Open: ”Infectați și morți...”

Cristian Tudor Popescu și-a expus punctul de vedere după ce a analizat primul meci al fostului lider mondial de după pandemia de coronavirus în ceea ce privește eventuala plecare Simonei Halep la New York pentru următorul Grand Slam, care va avea loc între 31 august și 13 septembrie.

CTP, analiză după primul meci al Simopnei Halep și despre participarea ei la US Open: ”Infectați și morți…”

Revenirea Simonei Halep pe terenul de tenis a reînceput analizele savuroase oferite de Cristian Tudor Popescu de după partidele susținute de aceasta. Într-o intervenţie prin telefon la Digi Sport, Cristian Tudor Popescu, un bun cunoscător al tenisului, a analizat ce a arătat Simona Halep în duelul cu Polona Hercog, locul 46 WTA, şi a explicat cum ar trebui să procedeze românca în privinţa participării la US Open 2020, în plină pandemie de coronavirus.

”A fost genul de set (n.red. – primul) care nu te ajută să fii în joc. L-a luat prea uşor şi nu au fost multe reuşite ale Simonei. Mai degrabă au fost puncte cedate de Polona. Când vii după o întrerupere, aşa ceva nu te ajută. Aş fi fost mai liniştit dacă ar fi câştigat cu 6-4 sau 7-5. După un astfel de set, de obicei, urmează un recul.

CTP, despre participarea Simonei Halep la US Open: ”Infectați și morți...”
CTP, despre participarea Simonei Halep la US Open: ”Infectați și morți…”

Marii campioni câștigă întâi cîteva meciuri ușoare

Lipsa de jocuri în picioare, ca să folosesc expresia din fotbal, a făcut-o pe Simona să rateze acele mingi de set (n.r. – în decisiv). Mingile din meciurile oficiale sunt diferite de cele de la antrenament. Trebuie să câştigi câteva meciuri mai slabe ca să îţi intri în ritm. Aşa fac marii campioni, câştigă şi când joacă prost. Acest meci va ajunge să conteze mai mult decât unul câştigat en-fanfare, peste o lună. A fost un joc muncitoresc, e bun termenul ăsta.

Ar trebui Simona să participe la US Open? Nu pot eu să dau o asemenea sentinţă. Nu poţi s-o acuzi dacă nu se va duce acolo. Mai ales că nu e nici Olimpiadă, nici Fed Cup. E un turneu. Simona ştie mai bine decât noi toate lucrurile astea. Noi putem să ne dăm cu părerea. Domne, s-a dus la Praga. A început să joace. Îşi asumă riscul unui turneu în pandemie.

CTP speră că la US Open vor fi condiții mai bune

Bănuiesc că la US Open vor fi mai bune condiţiile decât la Praga. Dar gândiţi-vă şi la diferenţa dintre infectaţi şi morţi între Cehia şi Statele Unite. Pe scurt, eu m-aş duce, dacă aş fi în locul ei. Mai mult de atât…”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI