CTP, mesaj după declarația lui Iohannis despre alegeri. “Niște vite mânate de colo-colo”

CTP, mesaj după declarația lui Iohannis despre alegeri. “Niște vite mânate de colo-colo”

Gazetarul CTP a declarat, într-o intervenție la Digi 24, că alegerile locale și cele parlamentare ar trebui să fie organizate și să se desfășoare anul aceste, căci „un om care nu mai votează, încetează să fie om”, cu mențiunea că alegerile nu pot să crească rata de infectare mai mult decât a crescut deja.

Mesajul lui CTP după declarația lui Klaus Iohannis despre alegeri

„Este un moment critic, iar măsurile sunt extrem de importante acum. Situația este extrem de gravă și trebuie să fim conștienți de necesitatea imperativă a ținerii sub control a epidemiei”, a spus joi președintele. Cu toate acestea, consideră că, în acest moment, alegerile locale programate pentru data de 27 septembrie nu trebuie anulate, dar a spus că o hotărâre va fi anunțată la mijlocul lunii viitoare. Iohannis a precizat că procedura de votare nu este mai periculoasă decât mersul la cumpărături.

În acord cu spusele sale este și jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care este de părere că „un om care nu mai votează, care trăiește într-o țară în care nu se mai votează, în care acest act democratic fundamental este suspendat pe termen nedeterminat, acela încetează să mai fie om” și că alegerile nu pot să crească rata de infectare mai mult decât a crescut deja.

„Alegerile trebuie ținute în acest an”

  • „Da, bineînțeles că fezabil presupune un aspect tehnic. Ele pot fi organizate din punct de vedere tehnic.
  • Da, și practic. După părerea mea, nu poate să contribuie acum un proces de alegeri mai mult la creșterea ratei de infectări pe zi decât contribuie comportamentul respectivilor inși (n. red. – care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii COVID-19) fără să fie nevoie de alegeri.
  • Acum avem această rată de 1300 de infectați pe zi fără să fie niciun fel de alegeri. N-are cum să crească. Acolo te duci la centru de votare cu mască, bineînțeles, toată lumea poartă mască, se practică distanțarea evidentă, se intră cu distanță în timp și spațiu în cabinele de vot, se dezinfectează ștampila și așa mai departe.
  • Aici sunt de acord cu președintele Iohannis. Nu este un risc mai mare decât la supermarket, să te duci să votezi. Dar nu acesta este motivul, după părerea mea, pentru care alegerile trebuie ținute în acest an, atât alegerile locale, cât și cele parlamentare. Motivul principal este necesitatea acestor alegeri”, a declarat CTP.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI