Reacția lui CTP după audirerea lui Kovesi: „Îți dai seama câte păcate are?”

Reacția lui CTP după audirerea lui Kovesi: „Îți dai seama câte păcate are?”

Laura Codruța Kovesi a fost audiată , joi, de Secția specială de investigare a magistraților. Fosta șefă a DNA a stat 7 ore în fața anchetatorilor, iar jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că anchetatorii au procedat astfel pentru a induce ideea că este vinovată.

„Idealul, funcția-obiectiv este, minunat ar fi, pentru Secție, pentru Gestapo și pentru PSD-ALDE, ca doamna să fie arestată, ăsta ar fi idealul. Deocamdată, încă nu și-au asumat, ați văzut că au luat-o progresiv. Încă nu-și asumă arestarea Secția”, a declarat jurnalistul la Digi 24.

Kovesi a iesit de la audieri după 7 ore, timp în care a dat declarații într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Dosarul a fost deschis după un denunț al fostului deputat Sebastian Ghiță, care a fugit în Serbia pentru a scăpa de problemele cu legea.

CTP explică de ce Kovesi a stat 7 ore la audieri

„Ce s-a întâmplat acolo? Dumneavoastră de ce credeți că au ținut-o șapte ore acolo, ce credeți că s-a întâmplat? În cazul de față, mesajul era chiar numărul de ore. Important era ca lumea să știe că a fost ținută șapte ore. A fost ținută 7 ore? Păi asta înseamnă că e o problemă, domnule! Înțelegeți?

Timpul este o idee manipulatorie veche, de pe vremea Securității, din anii 50. Securitatea spunea: dacă ați ajuns la noi, sigur ați făcut ceva! La noi n-ajunge nimeni degeaba! Acest sentiment vrea să-l transmită Secția în clipa de față: Domnule, au ținut-o 7 ore! Îți dai seama, câte păcate are! Acesta este mesajul”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar, i s-a interzis să vorbească despre dosarul în care este anchetată și a primit și interdicția de a părăsi țara, în condițiile în care este favorită să fie numită în funcția de procuror șef al Parchetului European.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI