Cum poate scăpa Novak Djokovic de probleme. Motivația avocaților: ‘Înseamnă că nu trebuie să se vaccineze’

Cum poate scăpa Novak Djokovic de probleme. Motivația avocaților: ‘Înseamnă că nu trebuie să se vaccineze’
Cum ar putea scăpa Djokovic de probleme

Un scandal uriaș izbucnit recent îl are drept protagonist pe celebrul tenismen Novak Djokovic. Sportivul ar fi trebuit să participe la Australian Open, însă acest lucru nu a mai fost posibil. În timp ce statul australian a aprobat viza jucătorului de tenis pentru intrarea în țară, organizatorii nu au fost de acord cu includerea lui Djokovic în competiție pentru că este nevaccinat și încalcă deci regulile stabilite pentru competiție. Avocații lui Novak au găsit însă o motivație prin care Djokovic poate scăpa de probleme. Se pare că sârbul a beneficiat de o excepție de la reguli.

Avocații lui Novak Djokovic, despre situația sportivului. Ce au descoperit specialiștii

Numărul 1 mondial în clasamentul ATP se află pe primele pagini ale publicațiilor mondiale, după ce i-a fost refuzată participarea la Australian Open, o competiție unde ar fi putut să obțină un nou titlu, pe motiv că este nevaccinat. Acum, avocații lui Novak Djokovic au descoperit un motiv care speră să fie luat în calcul de magistrați, pentru a-l scăpa de aceste probleme pe sportiv.

Cei care îl apără în proces pe tenismenul sârb susțin că acesta ar fi fost testat pozitiv pentru Covid-19 pe data de 16 decembrie 2021, astfel că a beneficiat de exceptarea de la măsura obligatorie de prezentare a certificatului de vaccinare atunci când a intrat pe teritoriul australian.

„Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovici nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au menţionat avocaţii, potrivit BBC.

Cum a obținut tenismenul scutirea medicală pentru vaccinare

Avocații sportivului au precizat că lui Novak Djokovic i s-a emis un Certificat de Exceptare de către o comisie medicală independentă, angajată de Tennis Australia. Decizia a fost validată și de o comisie a guvernului local. Cu toate acestea, după ce tenismenul a aterizat la Melbourne, cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, el a fost ţinut în aeroport mai bine de opt ore.

Ulterior, sportivului i-a fost anulată viza, iar tenismenul sârb a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, o locație utilizată drept centru de detenție pentru imigranți, până când aceștia pot părăsi țara. Deocamdată, nu se cunoaște cu exactitate cum va evolua situația lui Djokovic, având în vedere că luni cazul acestuia va fi judecată în instanță. Până la decizia finală, așteptată pe 10 ianuarie, campionul sârb va rămâne izolat în hotel.