Cristian Tudor Popescu, reacţie grosolană după descalificarea lui Djokovic de la US Open! Cum i-a atacat pe fanii sârbului

Cristian Tudor Popescu, reacţie grosolană după descalificarea lui Djokovic de la US Open! Cum i-a atacat pe fanii sârbului
Cristian Tudor Popescu nu a avut milă de cei care îi iau apărarea lui Novak Djokovic. Reacţie furibundă a jurnalistului

Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open 2020, după ce a lovit o arbitră de linie în timpul meciului cu Pablo Carreno Busta, din optimi. Gestul nesportiv comis de Nole a împărţit lumea tenisului. Fanii sârbului insistă că decizia a fost prea drastică, mai ales că nu a existat nicio intenţie din partea liderului mondial. Cealaltă tabără, din care face parte şi Cristian Tudor Popescu, aplaudă măsura luată de USTA şi aplicarea strictă a regulamentului. Dar CTP merge mai departe şi lansează cuvinte dure la adresa celor care au îndrăznit să îi ia apărarea sârbului.

Djokovic şi-a recunoscut vina şi şi-a cerut iertare pentru comportamentul său!

„Decizia descalificării lui Nole a fost corectă, dreaptă. Altceva este întristător, depresant chiar… E înfiorător câţi imbecili există pe această planetă. Nu au logică, nu au bun simţ, nu au simţul dreptăţii, al corectitudinii, al respectării regulii. Nu e în chestie, cum ar zice Maiorescu, dacă a stat în intenţia lui Djokovic să o lovrească pe doamna arbitru.

Novak Djokovic, descalificat. Pe cine a lovit cu mingea în timpul meciului cu Pablo Carreno Busta
Novak Djokovic, descalificat. Pe cine a lovit cu mingea în timpul meciului cu Pablo Carreno Busta

Bineînţeles că nu a fost intenţia lui, sunt convins şi eu de acest lucru, dar nu contează. E vorba de norme, de reguli, de lege şi trebuie respectate. Djokovic ar trebui să le cunoască, pentru că sunt scrise în regulament! Nu intră în discuţie intenţionalitatea… Dacă loveşti un arbitru cu mingea în momentul în care jocul e întrerupt, descalificarea este clară. Spun asta pentru că am văzut şi acest tip de argumentaţie.

Prostia este infinită! Ferească Dumnezeu! Atunci, arbitrul e pregătit să se ferească. Doamna era relaxată, pentru că partida era întreruptă. Nole se manifesta, în afara jocului, îşi manifesta frustrarea”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru ProSport.

Novak Djokovic a fost apărat de fanii săi după descalificarea de la US Open. Sârbul a comis în mod evident un gest nesportiv pentru că a lovit mingea după finalul punctului. Dar nu a avut în intenţie să o lovească pe arbitră, iar mingea trimisă de el nu a avut viteză. Doar că a fost trimisă exact în zona gâtului, astfel că a avut urmări destul de serioase. Oricum, USTA a anunţat că respectiva arbitră se simte bine. De asemenea, Djokovic a oferit un comunicat în care îşi admite greşeala şi acceptă decizia luată împotriva sa.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI