Ce au descoperit medicii în autopsia bebelușului mort după slujba de botez. Detaliile care ies acum la suprafață

Ce au descoperit medicii în autopsia bebelușului mort după slujba de botez. Detaliile care ies acum la suprafață
Rezultatul necropsiei în cazul bebelușului mort la botez?

Care este rezultatul necropsiei bebelușului mort după slujba de botez? Detaliile descoperite de specialiști. Ce s-a întâmplat, de fapt, în cazul care a cutremurat o țară întreagă?

Rezultatul necropsiei în cazul bebelușului mort după botez

O echipă numeroasă de medici legiști a efectuat în cursul zilei de miercuri, 3 februarie, autopsia cadavrului bebelușului din Suceava care a murit pe data de luni, 1 februarie, la doar câteva ore după oficierea botezului.

Surse medicale indică faptul că decesul a survenit în urma indigestiei unei substanțe lichide, care i-a afectat plămânii. Mai exact, pruncul a aspirat lichid în plămân, s-a sufocat, ulterior a intrat în stop cardio-respirator.

Multe au fost ipotezele până la primirea rezultatelor specializate, iar printre acestea se afla și posibilitatea ca acesta să fi avut o malformație la inimă de care părinții nu au știut. Medicul urgenist care a făcut manevrele de resuscitare asupra copilului a declarat că i-a scos din plământ 110 ml de lichid.

Urmează testele de laborator

Un alt pas important din anchetă e reprezentat de probele prelevate din plămânii copilului. Testele de laborator urmează să determine natura lichidului care a dus la asfixierea pruncului.

Detaliul acesta este important pentru că tatăl a declarat că micuțul a fost alăptat chiar înainte de botez. Amintim că duminică, 31 ianuarie, nou-născutul a ajuns în stare critică la Spitalul Județean Suceava, la câteva ore de la slujba de încreștinare. A doua zi băiețelul a murit, iar tatăl copilului susține că vinovat pentru tragedie se face preotul bisericii „Sf. Constantin și Elena”.

Mărturiile dureroase ale tatălui bebelușului

„Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu? L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut… Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”
Tatăl copilului (Sursa: monitorulsv.ro)

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă în acest caz, iar cercetările se fac la momentul actual în rem. În timp ce ancheta este în derulare, preotul bisericii este suspendat din funcție până la dovedirea nevinovăției sale.

Urmăriți Playtech.ro și pe