CTP: „Astă-seară a fost ucis Boris Nemțov, oponentul inverșunat al lui Vladimir Putin.” De ce amintește gazetarul de acest eveniment de acum 7 ani

CTP: „Astă-seară a fost ucis Boris Nemțov, oponentul inverșunat al lui Vladimir Putin.” De ce amintește gazetarul de acest eveniment de acum 7 ani
CTP: Asta-seara a fost ucis Boris Nemtov oponentul inversunat al lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a devenit, în doar patru zile, cel mai contestat președinte din lume. Și-a trimis armata în estul Ucrainei, joi dimineață, pe fondul neînțelegerilor cu Volodimir Zelenski, pro-occidental, lider care își dorește aderarea la UE și NATO. Decizia a înfuriat Moscova, care a dat undă verde războiului. În contextul conflictului din Ucraina, gazetarul român Cristian Tudor Popescu a făcut referire la Boris Nemțov, oponentul inverșunat al lui Vladimir Putin.

Ce s-a aflat despre averea lui Vladimir Putin. Legătura cu Boris Nemțov

Una dintre întrebările momentului este despre averea președintelui rus Vladimir Putin. Cât de bogat este, de fapt, acesta?! Mai ales că sancțiunile dure aplicate de liderii UE lui Putin vizează banii liderului de la Kremlin. Averea din Europa a lui Putin va fi înghețată. Decizia europenilor de a-i îngheța activele  redeschide discuția despre bogățiile lui Vladimir Putin.

Nu de puține ori, contestatarii săi l-au acuzat că este cel mai bogat om al planetei! Se crede că Putin are o avere de peste 200 de miliarde de dolari, adică cea mai mare din lume. Cu toate acestea, liderul Rusiei nu a recunoscut niciodată asta. Dimpotrivă, a susținut tot timpul că trăiește din salariul de funcționar.

Liderul rus ar fi cel mai bogat om al planetei

De fapt, Vladimir Putin duce o viață la superlativ, ca un rege. Cea mai recentă achiziție imobiliară ne face să credem că minte atunci când afirmă că are un salariu modest. Liderul de la Moscova și-a cumpărat un alt palat impresionant, de două ori mai mare decât Palatul Buckingham. Clădirea imensă, în valoare de peste 270 de milioane de dolari, a fost construită la marginea capitalei ruse, pe o suprafață de 37,7 kilometri pătrați, într-o zonă exclusivistă.

Însă, o mare controversă a stârnit Putin în momentul în care s-a aflat că ar avea un palat de un miliard de dolari! Proprietatea se află pe malul rusesc al Mării Negre și este dotată cu mai multe debarcadere, spații de aterizare pentru elicoptere, cinematograf privat, grădini întinse și propria podgorie. Și de această dată, liderul de la Kremlin a negat informația.

Boris Nemțov a fost asasinat acum șapte ani de oamenii lui Putin

De altfel, Boris Nemțov, unul dintre marii oponenți ai lui Putin, asasinat pe un pod din apropiere de Kremlin, în februarie 2015, a strâns informații despre averea lui Putin. Acesta l-a acuzat că are 43 de avioane, 7000 de mașini și 15 elicoptere, inclusiv o aeronavă cu reacție!

Astăzi, 27 februarie 2022, se împlinesc șapte ani de când rusul a fost ucis de oamenii lui Vladimir Putin, amintește jurnalistul Cristian Tudor Popescu pe pagina de Facebook.

„Astă-seară a fost ucis Boris Nemțov

Astă-seară se împlinesc 7 ani de când, pe 27 februarie 2015, ora 23:31, ora Moscovei, pe podul Moskvorețki, opozantul lui Putin, liderul mișcării Solidarnosti, fizicianul rus Boris Efimovici Nemțov, a fost asasinat cu focuri de pistol Makarov în cap și în spate. Omorul s-a petrecut la câteva ore după ce Nemțov făcuse un apel public pentru un marș împotriva intervenției militare ruse în Ukraina.”, a scris CTP pe Facebook.

Noi ordine date de Rusia în războiul cu Ucraina

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat, duminică, faptul că ordinul liderului Vladimir Putin de a pune în alertă forțele de descurajare ruse este un efort de a crește presiunea asupra delegației ucrainene la discuțiile programate pentru luni.