Ce s-ar întâmpla dacă România ar fi în locul Ucrainei, de fapt. CTP rupe tăcerea despre o ipoteză apocaliptică

Ce s-ar întâmpla dacă România ar fi în locul Ucrainei, de fapt. CTP rupe tăcerea despre o ipoteză apocaliptică
CTP, despre ipoteza in care Romania ar fi in locul Ucrainei

Războiul pe care Rusia i l-a declarat Ucrainei îi îngrijorează și pe oficialii români. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a făcut o analogie cu țara noastră, privind momentul în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel către populația Ucrainei, îndemnându-i pe cetățeni să lupte împotriva rușilor. Ce spune gazetarul despre o situație ipotetică în care România ar fi fost implicată direct.

CTP: „Singura persoană care ar fi ascultată este domnul Ciucă!”

Cristian Tudor Popescu a făcut o nouă serie de declarații controversate în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Celebrul jurnalist este de părere că, într-un scenariu ipotetic în care România ar fi fost în locul Ucrainei, iar cetățenii ar fi fost îndemnați să iasă la luptă, singura persoană de care ar fi ascultat românii ar fi fost premierul Nicolae Ciucă.

„Mai întâi despre domnul Ciucă aș vrea să spun ceva. Dacă România ar fi atacată cum este Ucraina în momentul de față și ar chema la arme pe cetățeni, mobilizare generală – dacă așa cum face președintele Zelenski în Ucraina ar face-o președintele Iohannis – credeți că apelul președintelui Iohannis ar fi ascultat și ar fi urmat de foarte mulți cetățeni?

În acest moment singura persoană care ar fi ascultată la o asemenea chemare este domnul Ciucă. Eu am avut problemele mele cu domnul Ciucă – problemele sunt ale lui – drept pentru care l-am și numit generalul Flexiglas din niște motive pe care le consider foarte întemeiate.

Dar, în acest moment, las la o parte toate astea, pentru că situația este de așa natură încât trebuie să lași așa ceva la o parte. Constat că domnul Ciucă, prin calitatea sa de general și militar, și-a mai îmbunătățit discursul.

Acum a avut un discurs destul de bun (n.r. – premierul a mers vineri seara la vama Siret, acolo unde sunt adăpostiți cei mai mulți refugiați ucraineni în România) față de începuturile carierei sale politice publice. Este mai plauzibil, mai credibil, face o anumită legătură cu oamenii, deci ar fi cam singura persoană care ar fi ascultată într-un astfel de moment.”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Soldații ucraineni rezistă eroic în fața armatei Rusiei

Statisticile din a treia zi de război sunt promițătoare în cazul ucrainenilor. Armata lui Volodimir Zelenski susține că peste 3.500 de soldați ruși implicați în invazie au fost uciși iar aproape 200 au fost luați prizonieri.

Mai mult de atât, potrivit jurnaliștilor de la publicația britanică BBC, Rusia ar fi pierdut și 14 aeronave, 8 elicoptere și 102 tancuri până acum.

Pilotul ucrainean supranumit „Fantoma din Kiev” ar fi doborât, de unul singur, șase avioane rusești, momentul devenind viral pe rețelele sociale. Un bloc de locuințe cu 15 etaje din Kiev a fost lovit de o rachetă rusească, în dimineața zilei de sâmbătă, 26 februarie.