CTP a umilit toți profesorii care refuză vaccinarea anti-covid-19. Toată România a auzit ce a zis

CTP a umilit toți profesorii care refuză vaccinarea anti-covid-19. Toată România a auzit ce a zis
Ce spune Cristian Tudor Popescu despre profesorii care nu vor să se vaccineze

Cristian Tudor Popescu atrage din nou atenţia dezbătând public un subiect controversat: dascălii şi imunizarea pentru coronavirus. CTP a umilit toți profesorii care refuză vaccinarea anti-covid-19.

Cristian Tudor Popescu despre profesorii care refuză vaccinarea

Redeschiderea şcolilor de pe 8 februarie 2021 face obligatorie imunizarea dascălilor, dat fiind ca aceştia vor intra în contact direct cu elevii. Din păcate, cifrele prezentate de cei din Ministerul Educaţiei nu arată deloc bine: peste 50% dintre angajații din sistemul preuniversitar nu doresc să facă injecţia.

Privind această situaţie, CTP a umilit toţi toți profesorii care refuză vaccinarea anti-covid-19. Jurnalistul şi-a spus părerea la Digi 24.

“Ce dispută să am eu în momentul de față cu un profesor care nu se vaccinează, un profesor, nu vorbesc de un cetățean obișnuit, căci un profesor este o persoană cu pregătire științifică, la școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință.

Un profesor este o persoană ținută a gândi rațional la școală, în relația cu elevii, acasă, treaba lui. (…) Cum se poate că un astfel de profesor să spună, știind foarte bine că intră în contact cu elevii, că îi poate infecta și la rândul lui poate fi infectat de aceștia într-o sală de clasă, mai ales că acum se vor redeschide școlile

Tu ca profesor, persoană înzestrată cu rațiune trebuie să te vaccinezi, ajuți foarte mult, cum poți tu să justifici că nu te vaccinezi?”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Ministerul Educaţiei: 167.977 de profesori doresc vaccinarea

Cea de-a doua etapă de vaccinare în România se desfăşoară în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021. Din păcate, momentan, doar 45,06 % dintre profesori doresc imunizare pentru coronavirus, cifră raportată la totalul de 292.872 de angajați în sistemul de învățământ preuniversitar.

În ceea ce îi priveşte pe cei din învăţământul universitar, procentul este ceva mai mare: 59,64 % (raportat la totalul de 51.094 titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate). În total, doar 167.977 dintre dascăli sunt de acord cu vaccinarea anti-covid-19.

“Testarea tuturor persoanelor simptomatice și contacții, cu alte cuvinte dacă cineva intră în contact cu cineva pozitiv va fi testat. Va fi testat cu teste antigen, fie că e copil sau adult. Oricine are simptome e testat. Dacă un copil din clasă e pozitiv, toți vor fi testați”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, în legătură cu deschiderea şcolilor.

Județele cu cei mai mulți dascăli care doresc să primească serul sunt Olt, Cluj, Ialomița, unde mai mult de jumătate dintre cadrele didactice s-au înscris pe liste. În partea opusă a clasamentului se afla Arad, Harghita și Covasna. Aici, doar o treime dintre angajați vor să se vaccineze.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI