12 ian. 2021 | 06:40

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor. Cine sunt elevii care ar putea ajunge prima oară în bănci

Sănătate
Ministrul Educației, anunț de ultimă oră despre redeschiderea școlilor. Cine sunt elevii care ar putea ajunge prima oară în bănci
Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor Sursă foto: Inquam Phosos/Octav Ganea

Subiectul redeschiderii școlilor și reluării cursurilor a fost discutat în cursul serii de ieri de către ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a anunțat că există mai multe scenarii care se pot adopta pentru revenirea elevilor în bănci, toate acestea depinzând însă de evoluția ratei de infectare.

Când vor afla elevii scenariul după care vor funcționa școlile

Sorin Cîmpeanu a transmis ieri că, deși există mai multe scenarii pentru deschiderea școlilor, factorul decizional îl va avea rata de infectare și situația epidemiologică. Având în vedere că lucrurile se pot schimba de la o săptămână la alta, șeful de la Educație a anunțat că elevii vor fi anunați la finalul lunii ianuarie vizavi de scenariul după care vor reveni în semestrul al doilea.

„Nu excludem niciun scenariu: nici scenariul deschiderii în zonele în care rata de infectare este mai scăzută, nici acela al prioritizării celor mici, grădiniţă şi învăţământ primar, nici scenariul în care acordăm prioritate celor care susţin examene naţionale, clasele a VIII-a şi XII-a, nici alt scenariu sau o combinaţie între aceste scenarii. Anunţul se va face la finalul lunii ianuarie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu într-o emisiune la TVR.

Sorin Cîmpeanu a dezvăluit că recent a fost adoptată o ordonanță de urgență care restrânge dreptul ministrului Educației de a începe semestrul al doilea tot în mediul online.

”Săptămâna trecută, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care restrânge dreptul ministrului Educației de a trece școala românească în online la data de 8 februarie, începutul semestrului 2. Această ordonanță de urgență a fost promovată în bună înțelegere cu ministrul Educației.

Carevasăzică, este o dovadă că Ministerul Educației și Guvernul României își doresc să înceapă școala pe 8 februarie. Însă acest lucru se va face în funcție de evoluția ratei de infectare după vacanța de iarnă care s-a încheiat ieri, 10 ianuarie. Știm foarte bine că sunt necesare 14 zile”, a mai explicat ministrul Educației.

Cum se vor desfășura orele de curs până la finalul semestrului I

Sorin Cîmpeanu a eliminat orice variantă de a reveni în bănci în ultimele săptămâni din semestrul I, urmând a aștepta evoluția ratei de infectare după perioada sărbătorilor.

În același timp, ministrul Educației speră că odată cu vaccinarea populației, lucrurile să meargă în direcția corectă, eliminându-se câțiva factori importanți care ar fi putut împiedica redeschiderea școlilor.

„Este sigur că cele trei săptămâni din semestrul întâi vor fi online (…). Ministerul Educaţiei şi Guvernul României îşi doresc să înceapă şcoala pe 8 februarie, însă acest lucru se va face în funcţie de evoluţia ratei de infectare, după vacanţa de iarnă, care s-a încheiat ieri, 10 ianuarie.

Ştim foarte bine că sunt necesare 14 zile, deci de aceea am spus că în a doua jumătate a lunii ianuarie, ultima decadă, mai exact, a lunii ianuarie, în funcţie de evoluţia ratei de infectare.

Evoluţia campaniei de vaccinare, ne dorim să fie cât mai mulţi profesori vaccinaţi. În funcţie de măsurile adoptate de alte state şi în funcţie de acţiunile remediale pe care trebuie să le facem şi care necesită prezenţa fizică în şcoală, vom lua decizia referitoare la modul în care va începe şcoala pe 8 februarie”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro