Dosar penal, după ce o femeie și doi copii au murit după o deratizare în bloc. Ce nereguli au descoperit autoritățile

Dosal penal, după ce femeie și doi copii au murit după o deratizare în bloc

S-a deschis dosar penal pentru cazul cutremurător care a făcut înconjurul României. De la o simplă deratizare, doi copii și mama unuia dintre ei a murit, iar șapte persoane sunt sub atenta supraveghere a medicilor.

Dosar penal în cazul „deratizarea Timișoarei”

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit în Timișoara, după o simplă deratizare la bloc. Șapte persoane sunt la momentul acesta internate pentru investigații. Primele informații arătau dimineață că blocul în care locuiesc timișorenii în cauză a fost deratizat recent. Datele preliminare arată că s-a împrăștiat pesticid peste tot, asta fiind și cauza morții celor trei persoane. Ministerul Sănătății a demarat o anchetă după cazul de deratizare de la Timișoara. Autoritățile au precizat faptul că acum sunt internați în spital 4 adulți și 3 copii. Societatea de deratizare și dezinfecție a fost identificată și urmează să fie efectuat un control pentru a putea verifica avizele biocide care au fost utilizate și modul cum au fost administrate.

„Reprezentanții DSP Timiș au prelevat probe de apă din locuințele persoanelor afectate în vederea determinărilor microbiologice și fizice – chimice în laboratorul instituției. Menționăm că inspectorii sanitari nu au putut lua legătura direct cu administratorul blocului și cu reprezentantul firmei de deratizare, deoarece aceștia sunt interogați de organele abilitate, urmănd ca acest lucru să aibă loc imediat ce va fi posibil”
Ministerul Sănătății

Dosar penal în cazul deratizării din Timișoara
Dosar penal în cazul deratizării din Timișoara

7 oameni sunt internați în spital, după deratizarea din blocul din Timișoara

La momentul acesta, sunt internați 7 pacienți după cum urmează:

-4 adulți, din care 3 bărbați și o femeie, în Spitalul Clinic de Urgență în secția ATI, compartiment toxicologie, conștienți, cooperați și sub supraveghere.
-3 copii cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani în Spitalul de copii Louis Țurcanu, în stare bună

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că au fost internați alți 4 copii, dar doar pentru a fi ținuți sub observație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI