CSU Craiova, penibilă în Europa, campioană la transferuri. Mutarea de senzație reușită de olteni

CSU Craiova, penibilă în Europa, campioană la transferuri. Mutarea de senzație reușită de olteni

CSU Craiova, penibilă în Europa, campioană la transferuri. Echipa finanțată de Mihai Rotaru „s-a acoperit de glorie” în Conference League. În prima manșă din turul 2, oltenii au pierdut lamentabil cu 0-1, în deplasare, în fața modestei formații albaneze Laci. Dar clubul din Bănie a reușit, în schimb, un transfer de senzație.

CSU Craiova, penibilă în Europa, campioană la transferuri

CSU Craiova a bifat un rezultat rușinos în Conference League. În prima manșă a turului 2, echipa antrenată de Marinos Ouzounidis a pierdut cu 0-1 în fața albanezilor de la Laci. Returul va avea loc pe 29 iulie, pe terenul juveților, când aceștia speră să spele umilința din Albania. Dar dacă în cupele europene a dat chix, clubul din Bănie a dat lovitura pe piața transferurilor.

Vestea a fost dată inițial de Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF, care a anunțat transferul lui Alexandru Cicâldău la Galatasaray pentru suma de 6 milioane de euro.

Am auzit un zvon și e în premieră. Craiova s-a despărțit azi de cel mai bun jucător al său. A fost vândut la Galatasaray pe 6 milioane de euro, plus 20% dintr-o vânzare ulterioară. E un record nemaivăzut. Becali și Rotaru sunt dați dracu’”, a spus Dumitru Dragomir, la Pro X.

Mutarea de senzație reușită de olteni

Informația a fost infirmată inițial de Giovanni Becali, omul fără de care o asemenea mutare nu ar fi posibilă.

Dacă domnul Dragomir a spus că s-a făcut transferul poate l-a făcut dânsul. Eu nu ştiu nimic deocamdată de vreun transfer la Galatasaray, nici al lui Cicâldău, nici al altcuiva”, a reacţionat Ioan Becali pentru digisport.ro.

Cu toate acestea, transferul ar fi fost confirmat de presa turcă, susține aceeași sursă. Și jurnalistul Nicolo Schira, un cunoscător al tranzacțiilor pe piața fotbalistică, a afirmat că lui Cicâldău i s-a oferit un contract valabil până în 2026 la echipa unde au făcut istorie Gică Hagi și Gică Popescu. De altfel, Schira susține că internaționalul român ar urma să poarte chiar tricoul cu numărul 10, făcut faimos de „Rege”. Ulterior și Giovanni Becali a confirmat transferul. Conform fanatik.ro, acesta s-a realizat pentru 6,5 milioane de euro și 20% dintr-o viitoare vânzare.

Galatasaray se afla de mai multă vreme în căutarea unui mijlocaș de creație, echipa lui Fatih Terim vizându-l mai ales pe Nicolae Stanciu, de la Slavia Praga. Dar negocierile cu cehii au eșuat. În atenția turcilor mai fusese și Olimpiu Moruțan, de la FCSB, fără a se ajunge la vreun acord. În ultimii 2 ani și jumătate, CSU Craiova a devenit o adevărată campioană a transferurilor mari din Liga 1.

Cu mutarea lui Cicâldău, oltenii vor ajunge la aproape 22 de milioane de euro obținute doar din 3 transferuri. În februarie 2019, Alex Mitriță a fost vândut în MLS, la New York City pentru 7,4 milioane de euro. În octombrie 2020, Valentin Mihăilă a fost cedat Parmei contra a 8 milioane de euro. Acum, cele 6,5 milioane obținute pe mijlocașul de 24 de ani vor mări considerabil averea obținută de clubul craiovean din câteva vânzări reușite.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI