01 mart. 2022 | 11:54

Crucea Roșie Română, ajutor și în interiorul Ucrainei. Până unde se poate merge în țara vecină

Știri generale
Crucea Roșie Română, ajutor și în interiorul Ucrainei. Până unde se poate merge în țara vecină

Românii nu au uitat ce este omenia, astfel că au pus mână de la mână, unindu-și forțele, pentru a-i ajuta pe ucrainenii care și-au părăsit țara, fugind din calea războiului. În timp ce conflictul armat este încă în plină desfășurare, organizațiile umanitare încearcă să rezolve cât mai multe probleme, să strângă cele necesare și să ofere un minim de alinare celor care și-au lăsat case, parteneri și confortul unei vieți normale în urmă.

Crucea Roșie Română, ajutor și în interiorul Ucrainei

Printre cei care s-au implicat pentru cauza Ucrainei se numără și Crucea Roșie Română, o organizație umanitară, neguvernamentală. Astfel, voluntarii au mers la graniță pentru a le fi alături persoanelor îndurerate care au părăsit Ucraina.

Directorul general al organizației a explicat, într-un interviu pentru impact.ro, că autoritățile din România s-au mobilizat într-un timp foarte scurt.

„Noi am fost prezenți în Vamă de sâmbătă, dar de la sediul central ne-am dus de duminică acolo pentru că a trebuit să ne pregătim o serie de lucruri. Spre exemplu, ne-am dus cu tirul nostru, în care aveam 100 de corturi, s-a dovedit că nu aveau nevoie de ele, dar le-am luat pentru că nu știam cât de pregătiți sunt cei de la ISU.

Ne-am dus și cu un generator, dar și cu mașini în care aveam o serie de produse și lucruri pentru a organiza cortul Crucea Roșie în Vama de la Siret“, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Citește și: Gest impresionant al Jandarmilor din Maramureș. S-au alăturat campaniei „Sânge pentru Ucraina“ și au donat pentru ucraineni

Până unde se poate merge în țara vecină

Totodată, Ioan Lefter a declarat că a rămas profund impresionat de ce a văzut la Vamă, spunând că micuții care au plecat din Ucraina pentru a ajunge în România sunt triști, înfrigurați și obosiți. Trecerea ucrainenilor nu a fost îngreunată, însă, de autoritățile române.

„Duminică la prima oră am participat în ședința de comandament de la Suceava, era și Raed Arafat acolo, cu toți factorii locali. Am plecat în Siret apoi, este impresionant ce am văzut acolo. De multe ori ai senzația că nu totul este așa cum se prezintă la televizor, dar este chiar mai rău.

Te încearcă sentimente groaznice, vezi copiii speriați, obosiți, înfrigurați. Autoritățile noastre nu au îngreunat trecerea lor prin vamă, problema a fost la Vama din Ucraina. Au fost niște cozi imense. La noi autoritățile s-au mobilizat foarte bine, este loc de mai bine peste tot, dar apreciez organizarea în situația această de criză“, a explicat directorul de la Crucea Roșie.

„Se va intra doar până în Cernăuți“

„Nu putem intra în casele oamenilor dacă nu ne dau drumul. Trebuie asigurat un coridor umanitar alături de autoritățile locale de acolo. Se va intra doar până în Cernăuți, acolo se vor strânge toate ajutoarele. Am stabilit și de ce este nevoie, printre care produse și alimente neperisabile.

Au nevoie și de medicamente, dar încă nu se știe cum trebuie să fie abordată problema. O să vorbim cu niște firme de medicamente din România“, a mai precizat Ioan Lefter .

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Capital.ro
Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur explică motivul pentru care se circulă extraordinar de bine
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
România, OBLIGATĂ să mărească taxele și impozitele. Ce biruri li se mai pun românilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro