20 oct. 2021 | 16:26

Criza își spune cuvântul și la magazinelele Lidl. Un serviciu gratuit al retailerului s-ar putea transforma într-unul contra cost

Diverse
Criza își spune cuvântul și la magazinelele Lidl. Un serviciu gratuit al retailerului s-ar putea transforma într-unul contra cost
Lidl continuă investițiile și în România în puncte de încărcare pentur mașini electrice

În ultimii ani gigantul german Lidl și-a luat angajamentul de a instala puncte de încărcare rapidă pentru vehicule electrice. Programul include toate magazinele noi, precum și supermarketurile existente, care pot găzdui încărcătoarele în parcările lor. Investiția reprezintă un total de peste 25 de milioane de euro, cel puțin în Anglia și Germania. Astfel de puncte sunt și în România, dar nu în toate magazinele companiei.

Retailerul Lidl depășește Tesco la punctele de încărcare rapidă

Pentru anul 2021 și 2022 Lidl a anunțat o extindere majoră a infrastructurii sale de încărcare EV. Clienții nu mai pot folosi încărcătoarele sale rapide în mod gratuit. Discounterul pare să fi intrat într-un război al prețurilor pentru punctele de încărcare a vehiculelor electrice cu Tesco.

Lidl spune că majoritatea clienților săi pot folosi încă încărcătoare de 7kW gratuit, dar din această lună trebuie să plătească pentru a utiliza încărcătoare rapide de 50kW, furnizate de Pod Point. Decizia a fost luată pentru majoritatea magazinelor din Germania. Lidl a spus că are cea mai bună valoare de pe piață.

Lidl intenționează să instaleze încărcătoare rapide în mai toate magazinele sale din Europa. Nu se știe încă valoarea totală a investițiilor, dar termenul este până anul viitor. Comerciantul cu amănuntul s-a angajat să instaleze infrastructura de încărcare la toate locațiile noi. Acolo unde proprietarii sunt de acord  să modernizeze unele puncte de vânzare existente.

Situația la stațiile de încărcare LIdl va deveni o problemă în timp, din moment ce există tot mai multe mașini electrice. Numărul de înregistrări crește semnificativ, deoarece prima este foarte atractivă, în total 9.000 de euro, pentru clienții germani. Lidl a început deja să introducă aplicația eCharge.

Investiții eCharge și în România

Retailerul german Lidl își continuă investițiile în România în stații de încărcare pentru mașini electrice atașate.

„Lidl România își continuă investițiile la nivel local prin inaugurarea a două noi magazine pe 25 martie. Unul în orașul Timișoara și celălalt în orașul Iași.

Ambele unități au stații de încărcare pentru mașini electrice”, anunța compania într-un comunicat de presă.

Fiecare dintre cele două unități deschise recent la Iași și Timișoara au montate stații de încărcare eCharge. Deocamdată compania nu a implementat un cost pentru utilizatorii români, prin aplicația lansată la începutul acestui an.

Cele două magazine au stații de încărcare pentru mașinile electrice, unde va fi posibilă alimentarea simultană a două mașini. Lidl are peste 280 de magazine în România. Cifra de afaceri locală sa ridicat la peste 2 miliarde EUR în 2019.

Aplicația ar putea restricționa accesul la încărcare

Noua aplicație „eCharge” a fost lansată în Germania la începutul lunii februarie, gratuit ca descărcare de pe Google Play Store și App Store de la Apple. Aplicația este oferită în comun de lanțurile de supermarketuri Lidl și Kaufland.

Aplicația este destinată să controleze utilizarea stațiilor de încărcare electronică de la Lidl și Kaufland în viitor, făcându-l „mai ușor și mai convenabil”. Cum anunță Lidl într-un comunicat de presă, eCharge va combina mai multe funcții.

Utilizatorii pot utiliza o hartă pentru a găsi stații de încărcare în apropiere și, de asemenea, pot urmări procesele de încărcare. eCharge oferă „o prezentare detaliată a tuturor proceselor de încărcare care au fost începute cu ajutorul aplicației”.

Probabil cea mai decisivă diferență față de oferta anterioară, mai spune Lidl este una menită să-i facă pe clienți să folosească aplicația. În unele locuri, utilizarea aplicației este obligatorie pentru a utiliza stațiile de încărcare de la Lidl sau Kaufland.

Mai multe modalități de a încărca mașina electrică la Lidl și Kaufland

Conform presei germane, noile măsuri se aplică în stațiile de încărcare electronică Lidl din mai multe landuri germane. Schimbarea a început la jumătatea lunii februarie. La Kaufland Bavaria, au început deja conversia stațiilor de încărcare. Pentru ca energia electrică să fie folosită, clienții trebuie să folosească aplicația pentru a scana codul QR de la stația de încărcare respectivă. Abia atunci pot începe să-și încarce mașinile..

În viitor, Lidl și Kaufland intenționează să-și extindă în continuare rețeaua propriilor stații de încărcare electronică. Să „aducă o contribuție semnificativă la disponibilitatea pe scară largă a acestei tehnologii moderne și ecologice”.

Aplicația oferă utilizatorilor un anumit confort suplimentar. În același timp, însă, va deveni obligatoriu și în alte părți, poate chiar și în România. Nu există costuri pentru utilizarea eCharge, dar este necesară înregistrarea.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro