Cristina Neagu, atacată dur de antrenorul unei adversare: „Prost e Nicușor Dan că îi dă salariul ăla!”. De la ce a pornit disputa

Cristina Neagu, atacată dur de antrenorul unei adversare: „Prost e Nicușor Dan că îi dă salariul ăla!”. De la ce a pornit disputa
Cristina Neagu are un salariu de 20.000 de euro pe lună la CSM București, bani plătiți de Primăria Capitalei condusă de Nicușor Dan

Cristina Neagu, atacată dur de antrenorul unei adversare. Vedeta de la CSM București și echipa națională este protagonista unui scandal cu Gheorghe Tadici, antrenorul HC Zalău, cu care „tigroaicele” au jucat joi în penultima etapă a campionatului național feminin de handbal. Cristina Neagu și-a acuzat inițial adversarele de la Zalău că „și-au dat viața” în meciul cu CSM, favorizând rivala la titlu a bucureștencelor, Rapid.

Cristina Neagu, atacată dur de antrenorul unei adversare

Cristina Neagu, atacată dur de antrenorul unei adversare. Joi, în penultima etapă din Liga Florilor, CSM București a câștigat greu, în deplasare, cu HC Zalău, scor 26-24. O înfrângere a „tigroaicelor” ar fi însemnat că titlul s-ar fi dus la Rapid, cu o etapă rămasă de disputat.

Cristina Neagu a acuzat echipa din Zalău că s-a luptat să pună „bețe-n roate” CSM-ului, în beneficiul rivalei la titlu. Ea a înscris 10 goluri în partida de la Zalău.

„Cu noi vă daţi viaţa, cu alţii vă daţi… la o parte. Şi n-ar fi asta o problemă, dacă totul ar fi fair-play. La Zalău, câştigătoarea se stabileşte dinainte. Norocul nostru că am reuşit să rezistăm, a câta oară , 7 contra 9. Oribil, jenant, iar handbalul nu merge într-o direcţie bună. Proud of us girls (Sunt mândră de noi, fetelor!)”, a scris Neagu pe Facebook.

„Prost e Nicușor Dan că îi dă salariul ăla!”

Cristina Neagu a primit o replică dură din partea antrenorului echipei din Zalău, Gheorghe Tadici, fost tehnician și la naționala feminină. Tadici a declarat că e obișnuit ca Neagu să se plângă după ce ratează un obiectiv. El a criticat și bugetul uriaș pe care echipa sponsorizată de Primăria Capitalei îl are la îndemână fără să mai producă rezultate.

„Nu poate spune asta o jucătoare care încasează un salariu pe care zece din echipa mea nu îl au. Când a zis că are niște probleme cu 7 contra 9, cred că s-a referit contra noastră. Așa apreciez eu.

Cunosc maniera ei de a se scuza după ce ratează obiective, asta de când a venit la CSM, de a justifica și de a comenta toate rezultatele, toate Final Four-urile ratate. Dacă se consideră că trebuie să ai un buget spre 4 milioane de euro pentru a câștiga campionatul și Cupa României…”, a spus Tadici pentru gsp.ro.

De la ce a pornit disputa

Tadici s-a legat și de salariul încasat de Cristina Neagu la CSM București. Tehnicianul a dat vina pe Primarul General, Nicușor Dan, că a acceptat asemenea sume, ca și predecesoarea sa, Gabriela Firea.

„O las în lumea ei, nu vreau să intru în polemică cu ea. Să nu uite că a debutat la națională în 2007, când antrenor era Tadici. Am fost singurul care a avut încredere în ea la CM din Franța. Dacă au trecut atâția ani pentru a trage aceste concluzii, o face doar pentru că urmează o deviză românească, o vorbă din popor: „Nu e prost cine cere, e prost cine dă”.

O spun clar și răspicat: cel care e prost și dă este primarul Bucureștiului, Nicușor Dan! Se lasă păcălit așa cum s-a lăsat și Firea. O să punem mâna pe Cupa Campionilor, asta aud de atâția ani. Mai merge încă unul”, a comentat Tadici, pentru sursa citată.

Cristina Neagu are un salariu de 20.000 de euro pe lună, după ce în iarnă și-a prelungit contractul pe încă 2 sezoane. La ora actuală, cu o etapă rămasă de jucat, Rapid conduce în clasament cu un punct mai mult decât CSM, actuala campioană. „Tigroaicele” au ratat și calificarea în „Final Four”-ul Ligii Campionilor, după ce au fost eliminate dramatic în sferturi de danezele de la Esbjerg.