Cristina Neagu acuză derapajele din handbalul românesc: „Am văzut scene de abuz fizic”. Ce amendă a primit VIDEO

Cristina Neagu acuză derapajele din handbalul românesc: „Am văzut scene de abuz fizic”. Ce amendă a primit VIDEO
Handbalista Cristina Neagu a fost aleasă pentru a șaptea oară în echipa ideală a Ligii Campionilor, chiar dacă echipa sa, CSM București, a fost eliminată în sferturile de finală

Cristina Neagu acuză derapajele din handbalul românesc. Liderul echipei naționale și al celor de la CSM București a avut un sezon dificil, în ciuda unor reușite personale. „Tigroaicele” n-au ajuns nici anul acesta în Final Four-ul Ligii Campionilor și au pierdut titlul în fața rivalelor de la Rapid. Cristina Neagu a vorbit deschis, într-un interviu, despre comportamentele violente ce există în acest sport, în România, la nivelul unor antrenori.

Cristina Neagu acuză derapajele din handbalul românesc

Cristina Neagu acuză derapajele din handbalul românesc. Liderul echipei naționale și al formației CSM București nu a avut cel mai bun sezon, în ciuda reușitelor personale. „Tigroaicele” au fost eliminate în sferturile de finală și au pierdut lupta pentru titlul în fața celor de la Rapid.

Cu toate acestea, Cristina Neagu a fost aleasă, pentru a 7-a oară, în echipa ideală a Ligii Campionilor, fiind și golgheterul competiției.

„Este întotdeauna o mândrie să-ți fie recunoscută munca! Este pentru a 7-a oară când sunt aleasă în echipa ideală a Ligii Campionilor! Mulțumesc tuturor celor care m-au votat și mulțumesc mai ales celor care sunt alături de mine necondiționat!”, a fost mesajul transmis de Neagu prin intermediul contului său de Facebook.

„Am văzut scene de abuz fizic”

Cristina Neagu a acordat un interviu jurnalistului Cătălin Striblea în care s-a referit și la problema comportamentului violent al unor antrenori din Liga Florilor. Ea l-a vizat pe Gheorghe Tadici, tehnicianul celor de la HC Zalău, cu care a intrat recent într-un conflict.

„Am văzut scene de abuz fizic pe teren, violență verbală. Nu au avut nicio finalitate. Cea cu Gheorghe Tadici e cunoscută de toată țara, dar îmi închipui că nu este singurul caz. Gheorghe Tadici este celebru și, fiind filmat, s-a văzut mai repede decât la alții. Dar bănuiala mea este că e un fenomen mai larg, în special în handbalul feminin.

Cred că nicio handbalistă nu ar trebui să accepte un astfel de comportament. Nici verbal, nici fizic. Din păcate, există această percepție, că totuși nu e atât de grav ce se întâmplă. Lumea zice că nu e grav, nu s-a întâmplat nimic, e ok, nu vreau să zic nimic despre asta, să nu am probleme mai departe. Este o acceptare a faptelor. La noi (n.r. – la CSM București), cel puțin, nu există așa ceva, niciun fel de violență”, a spus Neagu în interviul menționat.

Ce amendă a primit

Cristina Neagu a avut un conflict cu Gheorghe Tadici, recent, după meciul direct al „tigroaicelor” cu HC Zalău. Interul stânga a acuzat echipa ardeleană că a vrut să-i pună „bețe-n roate” formației sale, în lupta pentru titlu.

„Cu noi vă daţi viaţa, cu alţii vă daţi… la o parte. Şi n-ar fi asta o problemă, dacă totul ar fi fair-play. La Zalău, câştigătoarea se stabileşte dinainte. Norocul nostru că am reuşit să rezistăm, a câta oară , 7 contra 9. Oribil, jenant, iar handbalul nu merge într-o direcţie bună. Proud of us girls (Sunt mândră de noi, fetelor!)”, a scris Neagu pe Facebook.

Cristina Neagu a ajuns în fața Comisiei de Disciplină a FR de Handbal pentru declarațiile defăimătoare la adresa celor de la HC Zalău, scrie ProSport. Sursa citată menționează că ședința federalilor s-a încheiat marți seara, târziu, în jurul orei 21.00, iar decizia a fost una financiară: amendă de 1000 lei. Gheorghe Tadici a fost suspendat pentru 8 luni, acum două sezoane, pentru că a înjurat și scuipat o jucătoare a echipei pe care o antrenează. Toamna trecută, el și-a bruscat o altă elevă în timpul unei partide din campionat.