Cristina Neagu, a 7-a oară în echipa ideală a Ligii Campionilor. Ce a declarat imediat după ce a aflat

Cristina Neagu, a 7-a oară în echipa ideală a Ligii Campionilor. Ce a declarat imediat după ce a aflat
Cristina Neagu a fost aleasă în All-Star Team-ul Ligii Competiției, chiar dacă CSM București a părăsit competiția în sferturile de finală

Cristina Neagu, a 7-a oară în echipa ideală a Ligii Campionilor. Marea handbalistă de la CSM București și echipa națională a primit o nouă recunoaștere a valorii sale. Deși „tigroaicele” au fost eliminate în sferturile de finală ale competiției, jucătoarea de 33 de ani a fost nominalizată în All-star Team-ul Ligii Campionilor. Cristina Neagu a fost, de curând, și în centrul unui scandal cu antrenorul celor de la HC Zalău, Gheorghe Tadici.

Cristina Neagu, a 7-a oară în echipa ideală a Ligii Campionilor

Cristina Neagu, a 7-a oară în echipa ideală a Ligii Campionilor. Interul stânga de la CSM București a fost nominalizată din nou în All-Star Team-ul competiției, deși „tigroaicele” au ratat din nou accesul în „Final Four”. Ele au fost eliminate dramatic în sferturi de danezele de la Esbjerg.

Cristina Neagu a fost inclusă în garnitura ideală a Ligii Campionilor și în perioadele 2015-2018 şi 2020-2021.

„Este întotdeauna o mândrie să-ți fie recunoscută munca! Este pentru a 7-a oară când sunt aleasă în echipa ideală a Ligii Campionilor! Mulțumesc tuturor celor care m-au votat și mulțumesc mai ales celor care sunt alături de mine necondiționat!”, a fost mesajul transmis de Neagu prin intermediul contului său de Facebook.

Ce a declarat imediat după ce a aflat

Cristina Neagu a fost în centrul unui scandal cu antrenorul HC Zalău, Gheorghe Tadici. Jucătoarea le-a acuzat pe adversarele din penultima etapă a Ligii Florilor că și-au dat viața pe teren în meciul cu CSM, în timp ce cu rivala la titlu, Rapid, n-au avut aceeași atitudine.

„Cu noi vă daţi viaţa, cu alţii vă daţi… la o parte. Şi n-ar fi asta o problemă, dacă totul ar fi fair-play. La Zalău, câştigătoarea se stabileşte dinainte. Norocul nostru că am reuşit să rezistăm, a câta oară , 7 contra 9. Oribil, jenant, iar handbalul nu merge într-o direcţie bună. Proud of us girls (Sunt mândră de noi, fetelor!)”, a scris Neagu pe Facebook.

Cristina Neagu a primit o replică dură din partea lui Gheorghe Tadici, antrenorul ardelencelor și fost selecționer al naționalei de handbal feminin.

Acesta s-a legat inclusiv salariul încasat de Cristina Neagu la CSM București. Tehnicianul a dat vina pe Primarul General, Nicușor Dan, că a acceptat asemenea sume, ca și predecesoarea sa, Gabriela Firea.

„O las în lumea ei, nu vreau să intru în polemică cu ea. Să nu uite că a debutat la națională în 2007, când antrenor era Tadici. Am fost singurul care a avut încredere în ea la CM din Franța. Dacă au trecut atâția ani pentru a trage aceste concluzii, o face doar pentru că urmează o deviză românească, o vorbă din popor: „Nu e prost cine cere, e prost cine dă”.

O spun clar și răspicat: cel care e prost și dă este primarul Bucureștiului, Nicușor Dan! Se lasă păcălit așa cum s-a lăsat și Firea. O să punem mâna pe Cupa Campionilor, asta aud de atâția ani. Mai merge încă unul”, a comentat Tadici, pentru gsp.ro.

Șefa clubului bucureștean, demisă de Primarul General

Cristina Neagu are un salariu de 20.000 de euro pe lună, după ce în iarnă și-a prelungit contractul pe încă 2 sezoane. CSM București a ratat în cele din urmă păstrarea titlului, care  fost adjudecat de Rapid București. Cu obiectivele majore ratate, șefa clubului, fosta mare atletă, Gabriela Szabo, a fost demisă, vineri, de Primarul General, Nicușor Dan.

„Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară.

Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive)”, a scris primarul general, pe Facebook.

Nicuşor Dan a mai anunțat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM Bucureşti, „în urma semnalelor primite” din interior.