Cristiano Ronaldo, favorizat de procurorii americani? Cum a scăpat starul portughez de acuzația de viol, de fapt

Cristiano Ronaldo, favorizat de procurorii americani? Cum a scăpat starul portughez de acuzația de viol, de fapt
Cristiano Ronaldo a fost acuzat de viol, în 2009, înainte de a semna cu Real Madrid

Cristiano Ronaldo, favorizat de procurorii americani? Starul portughez de la Manchester pare să aibă o viață de familie stabilă, alături de partenera sa Georgina Rodriguez și de cei 4 copii. Dar situația lui CR7 nu a fost mereu în acest fel, ci mult mai zbuciumată. În 2009 el a fost acuzat de viol de o tânără pe care a întâlnit-o într-un hotel din Las Vegas.

Cristiano Ronaldo, favorizat de procurorii americani?

Cristiano Ronaldo, favorizat de procurorii americani? Vedeta portugheză duce o viață ce poate fi exemplu pentru totți sportivii. CR7 e deja faimos și prin atenția pe care o acordă tuturor detaliilor, de la pregătire fizică și refacere, la hrană și odihnă

Ronaldo este, de asemenea, într-o relație, din 2016, cu Georgina Rodriguez, alături de care își crește cei patru copii. Mai mult, iubita sa este însărcinată cu gemeni, motiv de și mai mare bucurie pentru lusitan. Dar viața sa nu a fost mereu la fel de liniștită, de tihnită ca acum.

În 2009, înainte de a semna cu Real Madrid, Ronaldo era acuzat că ar fi violat-o pe Kathryn Mayorga într-o cameră de hotel din Las Vegas, iar ulterior i-ar fi cumpărat tăcerea. Fotbalistul a negat acuzațiile, spunând că totul s-a petrecut cu consimțământul presupusei victime. De asemenea, investigațiile poliției nu au găsit, la acea vreme, dovezi ale vinovăției jucătorului, dincolo de orice bănuială.

Cum a scăpat starul portughez de acuzația de viol, de fapt

Ronaldo n-a scăpat gratis din problema respectivă. Jucătorul a ajuns la un acord cu victima în cazul civil, iar femeia a acceptat aproximativ 322.000 de euro pentru a păstra tăcerea. Dar, în 2019, conform The Sun, poliția din Las Vegas a reluat ancheta și a făcut cerere către procuratură pentru un mandat de arestare pe numele portughezului.

Polițiștii au crezut că dețin dovezile necesare arestării lui Ronaldo, dar s-au lovit de refuzul vehement al procurorului-șef al districtului Clark, Steve Wolfson, sub jurisdicția căruia se află și Las Vegas.

Acesta a considerat că dovezile poliției sunt insuficiente și a respins solicitarea acesteia. Într-un transcript din cadrul procesului, avocata victimei, Leslie Mark Stovall, a comentat situația neașteptată.

„Ce s-a întâmplat este că în momentul în care a fost inițiat mandatul de arestare către biroul procurorului, domnul Wolfson a refuzat să îl pună sub acuzare. Nu spune motivul din spatele refuzului, orice argument ar fi fost o speculație.

Poliția a crezut că există un caz prin care să fie acuzat de hărțuire sexuală, însă procurorul a decis că nu este”, a afirmat avocata, conform sursei citate.

Spre deosebire de Ronaldo, un alt star al fotbalului, brazilianul Robinho, fostul jucător de la Real Madrid și AC Milan, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru viol în grup, faptă săvârșită în 2013. Sentința a fost confirmată de Curtea de Casație din Roma, luna trecută. Procuratura din Milano a emis, marţi, un mandat internaţional de arestare şi a cerut extrădarea fotbalistului care se află în Brazilia.

Foto: Instagram/cristiano