Robinho, căutat cu mandat internațional de arestare. Ce se întâmplă cu fostul star brazilian de la Milan

Robinho, căutat cu mandat internațional de arestare. Ce se întâmplă cu fostul star brazilian de la Milan
Robinho, fostul star brazilian de la Real Madrid și AC Milan, a fost condamnat la închisoare pentru un viol petrecut în 2013

Robinho, căutat cu mandat internațional de arestare. Fostul star brazilian de la Real Madrid, Manchester City și AC Milan a ajuns într-o situație deloc de invidiat. Magicianul balonului rotund de altădată este în pericol să petreacă mulți anu după gratii, el fiind condamnat definitiv, în Italia, pentru viol. Robinho se află în țara natală, unde a evoluat ultima oară pentru Santos, el punând punct carierei în 2020.

Robinho, căutat cu mandat internațional de arestare

Robinho, căutat cu mandat internațional de arestare. A încântat milioane de fani cu driblingurile și golurile sale. A jucat la cel mai înalt nivel, de la Real Madrid, la Manchester City, AC Milan și, firește, naționala Braziliei. Acum, însă, Robinho (38 de ani), Robson de Souza pe numele său din buletin, a devenit un infractor condamnat la ani grei de închisoare.

Robinho a participat, în 2013, la violarea în grup a unei albaneze atunci în vârstă de 23 de ani, într-o discotecă din Milano. Robinho şi prietenii săi au îmbătat-o pe victimă până când a devenit inconştientă şi incapabilă să opună rezistenţă. Apoi au întreţinut cu ea „raporturi sexuale multiple şi consecutive”, potrivit Corriere della Serra.

Jucătorul care evolua la Milan, în acea vreme, a fost condamnat în 2017, în primă instanță, la 9 ani de închisoare. Sentința a fost menținută și în decembrie 2020 de un tribunal din Milano. Curtea de Casaţie din Roma, ultima instanţă din Italia, a confirmat, luna trecută, condamnarea lui Robinho la nouă ani de închisoare pentru fapta respectivă.

Ce se întâmplă cu fostul star brazilian de la Milan

Procuratura din Milano a emis, marţi, un mandat internaţional de arestare şi a cerut extrădarea fotbalistului brazilian Robinho, care a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol în grup, scrie publicația The Sun. Cererea a fost înaintată de procurori către Ministerul Justiţiei din Italia.

Robinho se află, însă, în Brazilia și sunt șanse mari ca el să nu ajungă, încă, după gratii. Motivul? Potrivit sursei citate, constituţia braziliană nu permite extrădarea cetăţenilor săi, potrivit thesun.co.uk. Robinho poate fi arestat dacă părăsește Brazilia și se află într-o țară care are un acord de extrădare cu Italia.

„Pentru noi nu contează dacă îşi ispăşeşte pedeapsa în Italia sau Brazilia. Important este să o ispăşească, mai ales având în vedere infracţiunea comisă şi pentru a proteja femeile”, a declarat pentru AFP Jacopo Gnocchi, avocatul victimei.

Robinho a dezminţit acuzaţiile, în 2014, când presa a aflat că este anchetat pentru viol. Avocații săi au afirmat că a fost vorba de raporturi sexuale consimțite. De-a lungul carierei, fostul atacant a câștigat titluri de campion în Brazilia (2002, 2004), cu Santos, Spania (2007, 2008), în tricoul lui Real Madrid, Italia (2011), cu AC Milan, China (2015), când juca la Guanghzou Evergrande şi Turcia (2020), cu Istanbul Bașakșehir. La naţionala Braziliei, Robinho a strâns 100 de selecţii şi 28 de goluri.

Foto: Facebook/Robinho – Robson de Souza