Cristian Tudor Popescu, primele explicații, după ce a înjurat în direct: „A fost moral și etic”

Cristian Tudor Popescu, primele explicații, după ce a înjurat în direct: „A fost moral și etic”
CTP, primele declarații, după ce a izbucnit

Cristian Tudor Popescu a oferit prima reacție, după ce a izbucnit în studioul de la Digi24. Gazetarul nu a mai putut să se stăpânească la vederea imaginilor secrete din cazul Colectiv, așa că a folosit întocmai cuvintele spuse de unul dintre șefii ISU de la fața locului. Cum și-a explicat reacția acesta?

CTP, primele reacții, după ce a izbucnit în direct

Imaginile secrete din cazul Colectiv, dezvăluite la o săptămână de la comemorarea a 4 ani de la tragedia cumplită, au cupris o țară întreabă. Cristian Tudor Popescu a intrat în direct în studioul Digi24 pentru a vorbi despre discrepanța dintre afirmațiile lui Raed Arafat din 2015 și dintre ceea ce a fost, de fapt, la fața locului incidentului. Unul dintre detaliile care au fost văzute de întreaga populație a fost limbajul agresiv, necontrolat și inadecvat al unuia dintre șefii ISU de atunci. Acesta a înjurat trupurile neînsuflețite care zăceau la intrarea în clubul Colectiv. Mai apoi, explicația limbajului a fost faptul că mai multe persoane se aflau în dialog,  iar din cauza haosului prezent…nu s-a înțeles cine discuta cu cine și către cine era în realitate replica.

„Am știut foarte exact ce fac și nu am absolut nimic de corectat la ceea ce am făcut. Am făcut un lucru cât se poate de moral și chiar etic, pentru că ignominia acestui ofițer a fost publică. Bipul devine obscen în momentul în care este vorba de niște morți. Omul acela a înjurat niște morți, nu poți să pui „bip” la așa ceva. Eu nu am înjurat, Eu am fost o mașină de reproducere sonoră, nimic altceva. Dacă postul Digi24 va fi sancționat financiar, voi achita eu amenda”
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu, despre reația sa, după vizionarea filmărilor secrete din cazul Colectiv
Cristian Tudor Popescu, despre reația sa, după vizionarea filmărilor secrete din cazul Colectiv

CTP, despre limbajul folosit de unii dintre șefii ISU în 2015

„Nu mi s-a reproșat nimic din partea Digi24. Domnul Prelipceanu și-a făcut datoria de moderator, care trebuie să țină seama de CNA și de regulile care se aplică și postului Digi24, dar după, vă asigur că nu mi-a reproșat nimic. Unii consideră insuportabil ce a făcut acel individ – să înjure niște morți și să mintă ca un porc -, iar alții în mod absurd și irațional se leagă pur și simplu de expresia licențioasă. Nu ăsta e subiectul aici. E absurd! Am zis eu asta? Am înjurat eu pe cineva? Mi-am asumat eu expresia? Eu n-am făcut decât să o reproduc. Deci, această reacție de pudibonderie a unora mi se pare absurdă”
Cristian Tudor Popescu (Sursa: paginademedia.ro)