Cristian Popescu Piedone, 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Ce pedepse au primit ceilalți inculpați

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Colectiv

Judecătorii au dat primul verdict în dosarul Colectiv. Fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, în timp ce patronii clubului au primit câte 11 ani și 8 luni de închisoare. Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Colectiv

Fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei a fost condamnat, luni, la 8 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Colectiv. De asemenea, fostul edil a primit pedeapsa complementară de interzicere a unor drepturi pentru o perioadă de 5 ani.

Patronii clubului (Alin George Anastasescu, Costin Mincu și Paul Cătălin Gancea) au primit câte 11 ani și 8 luni de închisoare.

Ganea Luminiţa Larisa, funcționar la Primăria Sectorului 4, a fost condamanată la 7 ani de închisoare, în timp ce Moţoc Sandra Ramona (funcționar) a primit 3 ani de închisoare, iar Iofcu Aurelia (funcționar) a fost condamnată la 8 ani de închisoare.

Daniela Niță, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists, a primit o pedeapsă de 12 ani și 8 luni de închisoare. De asemenea, au fost condamnați și pirotehniștii Viorel Zaharia (9 ani și 8 luni de închisoare) și Marian Moise (10 ani de închisoare). Cristian Niță, directorul firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists, a primit 3 ani și 6 luni de închisoare.

Pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei, acuzați de abuz în serviciu, au primit câte 9 ani și 2 luni de închisoare.

Judecătorii au mai decis următoarele: „condamnă pe inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. la pedeapsa cea mai grea de 470 zile amendă, cu o sumă corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua amendă. (…) Condamnă pe inculpata S.C. GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L.  la pedeapsa cea mai grea de 470 zile amendă, cu o sumă corespunzătoare de 5.000 lei pentru ziua amendă.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI