Ajutor nesperat pentru Raed Arafat, în plin scandal. „I-au oferit greutatea lui în aur!” Cine îi ia acum apărarea

Ajutor nesperat pentru Raed Arafat, în plin scandal.
Raed Arafat primește un ajutor nesperat: "Probabil a salvat un milion de vieți în țara asta"

Un analist politic comentează atacurile ministrului Marcel Vela la adresa lui Raed Arafat. Bogdan Chireac susține că Arafat a primit la un moment dat o ofertă uriașă pentru a prelua sistemul de urgență dintr-o altă țară. Acestuia i s-ar fi oferit greutatea lui în aur.

Raed Arafat primește un ajutor nesperat: „Probabil a salvat un milion de vieți în țara asta”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că la nivelul tuturor structurilor MAI, inclusiv la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), există în acest moment un audit. El a precizat că evaluarea are la bază unele decizii care l-ar putea implica și pe Raed Arafat. În apărarea șefului DSU a sărit analistul politic Bogdan Chireac, care a declarat că Arafat a refuzat la un moment dat o ofertă uriașă pentru a prelua sistemul de urgență din Qatar.

Medicii contestă activitatea lui Raed Arafat

„Un oarecare, numit Vela, acum e ministru de Interne. Vine din neagra veșnicie și probabil acolo se va și întoarce. I-a cășunat pe doctorul Raed Arafat. Așa am senzația (…) Demiterea unui om care probabil a salvat un milion de vieți în țara asta va avea consecințe dezastruoase în mediul politic și va împinge și mai tare pe tobogan PNL (…) În 2015, în Qatar, eram cu delegația română. Eram eu cu domnul Arafat. A venit reprezentantul statului Qatar și i-a oferit greutatea sa în aur, să facă sistemul de urgență în Qatar. Raed Arafat, românul Raed Arafat, a spus nu. Omul era gata să pluseze oricât. Aici am fost martor ocular.

Hai să nu ne mai batem joc de oamenii care au făcut ceva în această țară. Când o face ceva domnul Vela, atunci o să avem pentru dânsul același respect pe care îl avem pentru domnul Arafat. Deocamdată nu a avut când, că a venit abia de o lună. Dar dacă ești ministru abia de o lună, hai să nu dăm deoparte singura instituție sau printre puținele instituții autentice care funcționează (…) Poate că ar fi iar de ieșit în stradă, dacă sistemul de urgență trebuie pus pe butuci, pentru că vrea nu știu cine”, a declarat Bogdan Chireac la un post de televiziune.