Cristian Pomohaci riscă să ajungă după gratii. Ce ilegalitate ar fi comis

Cristian Pomohaci riscă să ajungă după gratii. Ce ilegalitate ar fi comis
Cristian Pomohaci risca sa ajunga dupa gratii

Nicio zi de liniște pentru Cristian Pomohaci. Fostul preot a primit o lovitură dură, după ce a fost implicat într-un caz grav de pedofilie în anul 2017. Ce a pățit acum și de ce riscă să petreacă cinci ani în închisoare. Greșeala care l-ar putea costa libertatea.

Cristian Pomohaci riscă să ajungă după gratii

Scandal în showbizul românesc. Cristian Pomohaci riscă să ajungă la închisoare. Credincioșii îl acuză de faptul că poartă ilegal hainele preoțești după ce a fost caterisit încă din anul 2017.

Totul a pornit de la faptul că Pomohaci a postat, în urmă cu doar câteva zile, câteva fotografii în mediul online cu el purtând straiele bisericești, deși nu are voie să facă acest lucru, potrivit legii.

„Folosirea fără drept a unei calități oficiale care implică exercițiul autorității de stat, însoțită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă; cu aceeași pedeapsă se sancționează fapta funcționarului public care continuă să exercite o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii; dacă faptele au fost săvârșite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorități publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani”, este notat în legislație, scriu cei de la Spynews.

Cristian Pomohaci, implicat într-un proces de pedofilie în 2017

Reamintim că fostul preot Cristian Pomohaci a fost acuzat de pedofilie în anul 2017, caz care a scandalizat, atunci, România. În urma acelui proces, Pomohaci a fost destituit din slujirea clericală:

„Cazul fostului preot Cristian Dorin Pomohaci s-a încheiat astazi, 6 octombrie 2017, prin Decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. (…) Pe baza abaterilor canonice reținute și a mărturiilor aduse în apărare, Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului (…) a hotărât:

Aplică fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sancțiunea: DEPUNEREA (DESTITUIREA) DIN SLUJIREA CLERICALă (pierderea dreptului de a săvârși lucrări sfinte, de a purta ținuta clericală și de a se împărtăși în altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfășura activități social-filantropice, culturale, educaționale sau de a fi cântăreț, după caz; activitatea și conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh”, suna un comunicat al BOR.

În ceea ce privește dosarul de evaziune fiscală în care i-a fost menționat numele, Cristian Pomohaci a obținut, vineri, plicarea legii mai favorabile:

„Admite cererea privind constatarea intervenirii unei legi penale noi formulată de petentul condamnat Pomohaci Cristian Dorin. Constată intervenirea legii penale mai favorabile raportat la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere, aplicată petentului condamnat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. (…)

Dispune înlocuirea pedepsei aplicate petentului condamnat cu aplicarea unei pedepse constând în 200 de zile de amendă reprezentând 200 lei/zi respectiv 40.000 lei amendă”, a fost decizia judecătorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI