Cristian Pomohaci, condamnat definitiv. Ce sentință a primit și pentru ce ilegalitate

Cristian Pomohaci, condamnat definitiv. Ce sentință a primit și pentru ce ilegalitate
Cristian Pomohaci, condamnat definitiv

Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv pentru evaziune fiscală. Fostul preot, actual cântăreț, a primit un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, si 90 de zile de muncă neplătită în folosul comunității.

Cristian Pomohaci, condmant la închisoare. Decizia este definitivă

Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Cristian Pomohaci a pledat vinovat pentru ca a închiriat 11 imobile și a declarat venituri mai mici decat în realitate.

Prejudiciul adus statului, 136.572 de lei, a fost achitat de Cristian Pomohaci. În acest sens, fostul preot a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Cristian Pomohaci, un an de inchisoare cu suspendare
Cristian Pomohaci, un an de inchisoare cu suspendare

Dosarul putea fi finalizat mai demult

Înțelegerea a fost semnată în spetembrie 2028, însă dosarul a fost tergiversat mai multe luni chiar de Cristian Pomohaci, pentru că nu s-a prezentat la termenele de judecată.

Decizia este definitivă și a fost dată de Curtea de Apel Târgu Mureș. Potrivit sentintei, judecatorii au decis că fostul preot Cristian Pomohaci poate părăsi teritoriul României.

Ce trebuie să facă Cristian Pomohaci în această perioadă

În plus, pe durata termenului de supraveghere, Cristian Pomohaci trebuie să meargă la unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate de instituțiile din comunitatea din care face parte.

Fostul preot trebuie să presteze și muncă în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile în beneficiul Primariei Rebrișoara, judetul Bistrita-Năsaud, sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului, judetul Mureș.

Decizia instanței de judecată în cazul lui Cristian Pomohaci

A rezultat ca veniturile obtinute din cedarea folosintei celor 11 imobile anterior identificate din adresele administrative, aferente perioadei ianuarie 2012 – octombrie 2017 au fost de 1.066.099 lei, echivalentul a 238.345 euro, venituri pentru care datoreaza bugetului consolidat al statului suma totala de 189.633 lei din care 156.618 lei impozit pe venit, iar suma de 33.015 lei contributia asigurarilor sociale de sanatate.

Din probele administrate in cursul urmaririi penale a mai rezultat ca veniturile declarate de inculpat catre organele fiscale, aferente celor 11 imobile si perioadei mai sus indicate au fost in cuantum de 381.612 lei (echivalentul a 85.462 euro) pentru care au fost calculate si platite taxe/impozite catre bugetul consolidat al statului in suma totala de 53.061 lei, din care 41.931 lei reprezentand impozit pe venit si 11.130 lei reprezentand contributia asigurarilor sociale de sanatate.

Cristian Pomohaci deține 11 imobile

A rezultat deci ca suma de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro) – reprezentand venituri din cedarea folosintei a 11 imobile aflate in proprietatea inculpatului si identificate anterior prin indicarea adresei administrative, nu a fost declarata de inculpat organelor fiscale, producand un prejudiciu bugetului de stat in cuantum de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezinta impozit pe venit iar suma de 21.885 lei reprezinta contributia asigurarilor sociale de sanatate„, este decizia instanței.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI