Cristi Chivu, înfrângere teribilă în ziua în care s-a zvonit că va fi antrenorul echipei de seniori a lui Inter. Reacția președintelui clubului italian

Cristi Chivu, înfrângere teribilă în ziua în care s-a zvonit că va fi antrenorul echipei de seniori a lui Inter. Reacția președintelui clubului italian

Cristi Chivu a fost un meci de coșmar chiar în ziua în care jurnaliștii italieni au anunțat că i-ar putea locul lui Simone Inzaghi pe banca echipei de seniori a lui Inter. Echipa antrenorului român a fost învinsă categoric în Youth League cu 6-1 de FC Barcelona pe teren propriu.

Cristi Chivu, meci de coșmar pe banca lui Inter U19

Cristi Chivu a fost o zi îngrozitoare pe banca lui Inter U19. Echipa lui a fost învinsă cu 6-1 pe teren propriu de FC Barcelona în Youth League. Oaspeții au condus rapid cu 2-0, iar antrenorul român a făcut două schimbări până la pauză, în încercarea, disperată, de a salva partida. Dar lucrurile nu au mers deloc pe drumul cel bun. În ultimul minut al primei reprize, formația din Italia a rămas în inferioritate numerică, iar oaspeții au mai marcat încă o dată.

Dezastrul a continuat și în partea a doua. Formația spaniolă a marcat de încă trei ori, iar Fontanarosa a semnat, din penalty, golul de onoare pentru gazde. FC Barcelona este noul lider al grupei, cu șapte puncte, iar echipa antrenată de Cristi Chivu este pe locul secund, cu 4 puncte.

Bogdan Lobonț, convins că Inter îl va pune antrenor pe Cristi Chivu

Presa din Italia a scris marți că Inter se pregătește să renunțe la Simone Inzaghi și să-l aducă pe Cristi Chivu pe banca formației de seniori. Marea problemă este parcursul din campionat unde echipa se află doar pe locul nouă. Asta era înainte ca Inter să câștige, cu 1-0, meciul cu FC Barcelona din grupele Champions League. Bogdan Lobonț este convins că fostul său coleg de la echipa națională va primi o șansă, foarte curând.

„Ceva normal, ceva natural. Cristi și-a făcut un parcurs extraordinar. A început la U14 și nu îi zic norocul, dar generația pe care a avut-o la U14 a întâlnit-o la U19 la Primavera. Ceea ce face Cristi foarte bine acolo, joacă cu jucători sub vârstă”, a declarat Bogdan Lobonț, pentru playsport.ro.

Reacția președintelui lui Inter, după zvonurile privind numirea lui Cristi Chivu la echipa de seniori

Conducătorii lui Inter s-au grăbit să infirme zvonurile din presă și au spus că postul lui Simone Inzaghi nu este în pericol, deși echipa are doar 12 puncte în opt partide și este la opt puncte de primul loc.

„Discuțiile cu Simone Inzaghi? În fotbal este prea ușor să dai vina pe antrenor. Inzaghi nu este în pericol…”, a declarat Giuseppe Marotta, preşedintele lui Inter, potrivit jurnalistului italian Nicolo Schira.

Chivu a evoluat la Inter în perioada 2007-2014. A cucerit 3 titluri în Serie A, două Cupe ale Italiei, un trofeu Champions League, un Campionat Mondial al Cluburilor și două Supercupe ale Italiei.