Cristi Chivu are șanse mari să ajungă antrenor la echipa de seniori a lui Inter. Jurnaliștii din Italia sunt convinși că „este alegerea logică”

Cristi Chivu are șanse mari să ajungă antrenor la echipa de seniori a lui Inter. Jurnaliștii din Italia sunt convinși că „este alegerea logică”

Cristi Chivu are șanse mari să-și împlinească visul și să devină antrenor principal la echipa de seniori a lui Inter. Conducătorii formației milaneze nu sunt mulțumiți de rezultatele lui Simone Inzaghi și jurnaliștii italieni sunt convinși că fostul căpitan al naționalei României este alegerea „logică”.

Cristi Chivu ar putea ajunge pe banca lui Inter

Cristi Chivu este considerat în Italia principalul favorit pentru funcția de antrenor principal la Inter. Actualul tehnician, Simone Inzaghi, are tot mai multe probleme cu fanii și conducătorii, după ce echipa a început greu acest sezon și se află pe locul 9 în prima ligă din Italia având doar 12 puncte în primele opt etape.

Jurnaliștii din Italia scriu că fostul internațional român este foarte bine văzut de cei care decid la club, după ce a antrenat echipele U14, U17, U18 și Inter Primavera, unde anul trecut a reușit și să câștige titlul. Un alt antrenor luat în discuție este Dejan Stankovic, liber de contract după ce s-a despărțit de Steaua Roșie Belgrad

„Chivu a luat-o de jos, de la echipa U14. A promovat la Primavera și a cucerit titlul. El reprezintă alegerea internă logică și este managerul care ar sta pe bancă cel puțin până la pauza provocată de Campionatul Mondial (n.r. 20 noiembrie 2022)”, au notat ziariștii de la Tuttosport.

Cristi Chivu a refuzat mai multe oferte din prima ligă din România, dar și de la Federația Română de Fotbal pentru că a spus că își dorește să învețe, iar apoi să antreneze în Italia.

„Cu siguranță, el va antrena la o primă echipă… nu știm la care. Și dacă merge să antreneze în «China pe dreapta» noi vom merge cu el”, declara într-un interviu Adelina, soția lui Cristi Chivu.

Giovanni Becali, gata să parieze că Cristi Chivu va antrena la Inter

Și Giovanni Becali este convins că fostul căpitan al naționalei va primi o șansă la echipa mare a lui Inter. Cei doi au colaborat foarte bine, iar impresarul a fost cel care i-a negociat contractele de jucător cu AS Roma și Inter.

„Chivu poate să fie viitorul antrenor al lui Inter. El nu vrea să se grăbească, iar dacă mai câștigă un campionat „Primavera”, poate să facă pasul la echipa de seniori, fără discuție! El are răbdare. Vrea să lucreze la o echipă de Serie A!”, spunea Giovanni Becali într-un interviu exclusiv acordat playtech.ro.

Cristi Chivu a jucat la Inter între 2007 și 2014 și a făcut parte din lotul condus de Jose Mourinho în anul în care echipa a câștigat Champions League, campionatul și cupa în Italia.