Cristi Borcea, eliberat condiționat. Când va ieși din închisoare fostul șef de la Dinamo

Cristi Borcea, eliberat condiționat. Când va ieși din închisoare fostul șef de la Dinamo
Instanța a decis. Cristi Borcea, eliberat condiționat

Judecătoria Sectorului 4 a admis, miercuri, cererea de liberare condiționată formulată de fostul șef de la Dinamo, Cristi Borcea. Acesta nu va fi pus în libertate până când se va judeca și o eventuală contestație.

Cristi Borcea, eliberat condiționat

„În temeiul art. 587 alin. 1 C.proc.pen. raportat la art. 59-60 C. pen.1969 şi cu aplicarea art. 5 C. pen., admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat de sub puterea MEPI nr. 132/2019 emis de Curtea de Apel Bucuresti Sectia I Penal, în baza
sentinţei penale nr. 48/2019.

Cristi Borcea, eliberat condiționat. Când va ieși din închisoare fostul șef de la Dinamo

Pune în vedere petentului dispoziţiile art. 61 din Codul penal din 1969 privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Măsura dispusă se comunică administraţiei locului de deţinere. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 11.09.2019”, este decizia instanței.

Borcea a executat 2.400 de zile de detenție

Cristi Borcea are o condamnare de 7 ani și 6 luni de închisoare, în urma contopirii pedepselor primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și în dosarul transferurilor din fotbal. Avocata fostului șef de la Dinamo, Alice Drăghici, a declarat că Borcea a executat până acum 2.400 de zile de detenție, depășind, astfel, fracția prevăzută de lege pentru a beneficia de eliberare condiționată.

De asemenea, apărătorul lui Cristi Borcea a confirmat și că are adunate 414 zile câștigate prin muncă, de bun augur și ele. Înainte de hotărârea de miercuri, procurorul de ședință a afirmat că inculpatul nu îndeplinește condițiile pentru a fi eliberat mai devreme din penitenciar.

„Din punctul nostru de vedere trebuiau evidenţiate aspecte esenţiale în ceea ce priveşte stăruinţa în muncă şi reeducare. Timpul petrecut în detenţie nu reprezintă pentru noi o dovadă relevanta, având în vedere numărul mare al infracţiunilor. Nu rezultă din programul educaţional că s-a remarcat în mod deosebit”, a spus procurorul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI