Criptomonede 2021 – care sunt cele mai puternice și cu cât au crescut în ultimele 12 luni

Criptomonede 2021 – care sunt cele mai puternice și cu cât au crescut în ultimele 12 luni
Criptomonede 2021 - care sunt cele mai puternice și cu cât au crescut în ultimele 12 luni

Criptomonedă sau criptovalută provine din englezescul CryptoCurrency. Reprezintă un tip de monedă digitală, virtuală, o monedă surogat, nebancară, folosită ca mijloc de plată. Criptomonedele nu sunt monede electronice. Iată care sunt cele mai puternice criptomonede din 2021 și cât au crescut în ultimul an.

Top criptomonede 2021. Cât au crescut în ultimul an

Anul trecut este unul care va rămâne în istorie din mai multe motive. Pentru criptomonede, 2020 a fost un an de pomină. Printre cele mai puternice criptomonede se numără:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • Ripple
 • Litecoin
 • Dogecoin
 • Anacoin
 • Pirate Chain.

Criptomonede 2021 – evoluția bitcoin în ultimele 12 luni

Bitcoin-ul atinge record la cea de-a 12-a aniversare a sa. Criptomonedele depășesc 30.000 de dolari, și asta deoarece instituțiile financiare își exprimă interesul din ce în ce mai mare față de această monedă.

Bitcoin a atins un nivel record pe fondul creșterii interesului investitorilor și se pare că criptomoneda volatilă este pe cale să devină o metodă de plată obișnuită. După ce a cvadruplat valoarea în 2020, Bitcoin a început puternic în 2021 prindepășirea pentru prima dată a mărcii, a sumei de 30.000 de dolari (22.000 de lire sterline). Duminică, 3 ianuarie 2021, criptomoneda a atins un nou maxim de peste 34.800 de dolari, la cea de-a 12-a aniversare a creării rețelei bitcoin.

Criptomonede 2021 – evoluția bitcoinului în ultimii ani

În cursul anului 2017, criptomoneda bitcoin a scăzut de la aproximativ 1.000 de dolari de la peste 19.000 de dolari, înainte de a scădea la sub 4.000 de dolari până la sfârșitul anului 2018.

„Numărul continuă să crească, deoarece piața nu a fost niciodată mai puternică”, a spus Paolo Ardoino, directorul tehnic al schimbului de criptomonede Bitfinex, potrivit theguardian.com.

„Vedem un viitor foarte luminos pentru toți deținătorii de bitcoin.”

Criptomonede 2021 –  bitcoin și PayPal

Bitcoin a primit un impuls de la PayPal în toamna anului trecut, când banca a anunțat că va permite clienților să cumpere, să vândă și să utilizeze criptomoneda.

Analiștii au spus că acest lucru ar putea determina creșterea prețurilor, creând o mizerie pe măsură ce PayPal cumpără bitcoini nou creați.

Criptomonede 2021 –  firmele tot mai interesate de bitcoin

Firmele orășenești s-au arătat recent mai interesate de bitcoin. În decembrie, firma britanică de gestionare a investițiilor, Ruffer, a declarat că deține 550 milioane de lire sterline în bitcoin, ca acoperire împotriva riscurilor dintr-un

„sistem monetar fragil și o piață financiară denaturată”.

Top cele mai bune criptomonede de investit în 2021

Iată care sunt cele mai bune criptomonede din 2021 în care poți să investești, potrivit site-ului capital.com:

 1. Bitcoin
 2. Regele DeFi: Ethereum – a arătat, de asemenea, o performanță excelentă în timpul anului 2020
 3. Ripple: nou ecosistem de plată – a fost creat ca un sistem alternativ de plăți financiare cu scopul de a transforma și facilita plățile transfrontaliere, făcându-le 100% sigure, aproape gratuite și instantanee
 4. Litecoin: rapid și accesibil – fluctuează în jurul valorii de 87 USD, ceea ce îl face destul de accesibil.
 5. TRON: transformarea pieței altcoin – lansată inițial pe rețeaua Ethereum, rețeaua TRON peer-to-peer își propunea să revoluționeze industria de divertisment și să democratizeze crearea de conținut. Echipa are numeroase parteneriate de profil, inclusiv Samsung, compania de biciclete oBike, motorul de căutare chinez Baidu și Baofeng, așa-numitul chinez Netflix.

Criptomonede 2021 – alte criptomonede:

 1. Bitcoin cash (BCH)
 2. Cardano (ADA)
 3. Tezos (XTZ)
 4. Iota (Miota)
 5. Stellar Lumens (XML).
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI