Crimă teribilă la un azil de bătrâni din Călărași. Un bărbat a fost ucis cu sânge rece de către un coleg de-al său, iar altul se află în stare gravă

Crimă teribilă la un azil de bătrâni din Călărași. Un bărbat a fost ucis cu sânge rece de către un coleg de-al său, iar altul se află în stare gravă
Polițiștii au intervenit la fața locului Sursă foto: ziarul incomod

Violența domestică nu are limite, iar acest lucru este demonstrat de numeroasele episoade care se petrec zilnic, fie între membrii familiei, prieteni, vecini sau necunoscuți. Un caz recent scoate la iveală detalii șocante despre un eveniment petrecut într-un azil de bătrâni din Călărași, acolo unde un bărbat de 79 de ani și-a înjunghiat doi colegi. Din păcate, unul dintre aceștia a fost declarat decedat.

Ce s-a întâmplat

Acte de cruzime inimaginabilă au avut loc la căminul pentru persoane vârstnice Sf. Antim Ivireanul, din Călărași, acolo unde pe fondul unor tensiuni mai vechi între rezidenți a avut loc o crimă înfiorătoare. Astfel, un bătrân de 79 de ani și-a înjunghiat doi colegi, unul în vârstă de 60 de ani, iar altul de 80, după o ceartă izbucnită. În urma tragediei, ambele victime au fost duse la spital, însă pentru bărbatul de 80 de ani, rănile provocate au fost fatale.

“Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, au reținut un bărbat, în vârstă de 79 de ani, pentru omor calificat și tentativă la omor calificat.

La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 04.55, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de asistenta unui cămin de persoane vârstnice, din municipiul Călărași, cu privire la faptul că un rezident a agresat două persoane.

În fapt, pe fondul unui conflict, un bărbat, de 79 de ani, a agresat doi rezidenți, în vârstă de 80 și 60 de ani, cu un obiect contondent.

Persoanele în cauză au fost trasportate la spital, bărbatul de 80 de ani decedând ulterior”, a transmis Poliția, prin intermediul unui comunicat.

Ce s-a întâmplat cu bărbatul criminal

Potrivit autorităților, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi propus pentru arestare preventivă. Până la aflarea rezultatelor anchetei, presupusul vinovat va dispune de toate drepturile de care un cetățean dispune prin Codul de Procedură Penală.

„Cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, menționează Poliția, potrivit observatornews.ro.

De asemenea, directoarea azilului a oferit primele informații despre bătrânul care și-a atacat colegii. Potrivit acesteia, acuzatul a fost evaluat psihic în luna august, iar în urma consultului de specialitate, nu a reieșit că ar suferi de vreo tulburare psihică.

Femeia a transmis că toți angajații căminului sunt șocați de cele întâmplate, deoarece bărbatul nu mai avusese antecedente. Mai mult, bătrânul fusese plecat acasă în vizită, iar la întoarcerea în azil s-a petrecut crima cumplită.

„La ora 5 fără un sfert, a luat briceagul şi s-a dus şi l-a înjunghiat. (…) Nu mi-a venit să cred. Nimeni nu dormea din rândul salariaților. La câteva secunde partea medicală a instituţiei a fost acolo. A fost acasă avea bilet de voie şi când s-a întors… E șocant ce s-a întâmplat”, spune directorul căminului, citat de calaraşipress.ro