Crima lui Oprea, din nou la DNA: Cum a reacționat fostul vicepremier PSD pe Facebook

Autor: Puiu Alexandru - 08:08, 11 ian. 2019

Gabriel Oprea a avut un proces foarte serios la DNA și, deși a ieșit din vizorul autorităților pentru o perioadă, Tribunalul București a decis ca dosarul său de ucidere din culpă să revină la Direcția Națională Anticorupție.

Gabriel Oprea este fostul vicepremier PSD care, în mod suspect, și-a pierdut postul în momentul în care, sub formă de dosar, i-a fost imputat decesul unui polițist. Iniţial, DNA a trimis acest dosar spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă Instanţa supremă şi-a declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Sectorului 1. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a decis joi să fie retrimis la DNA dosarul în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, alături de societatea General MPM Impex SRL şi administratorul acesteia, Petre Mazilu, în legătură cu accidentul rutier ce a dus la decesul poliţistului Bogdan Gigină.

De la evenimentele de pe parcursul zilei de ieri, nu a trecut mult timp până când PSD-istul și-a maniestat opinia pe Facebook. În opinia sa, DNA nu ar avea competența să instrumenteze un astfel de dosar. În plus, a insistat pe faptul că nu ar exista nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de ministru și accidentul rutier care face subiectul procesului.

„Astăzi, Tribunalul Bucureşti a decis ca dosarul în care, pe nedrept, am fost acuzat de ucidere din culpă să fie restituit Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cursul dezbaterilor, am invocat mai multe excepţii, printre care lipsa competenţei materiale a DNA de a instrumenta această cauză şi nelegalitatea sesizării instanţei datorită neregularităţii rechizitoriului, având în vedere hotărârea definitivă pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că nu există nicio legătură între exercitarea atribuţiilor de serviciu ale funcţiei de ministru al Afacerilor Interne, pe care o deţineam în 2015, şi accidentul rutier în care şi-a pierdut viaţa poliţistul motociclist”, declară Gabriel Oprea.

Nu puteau lipsi referințe către o teorie a conspirației, conform căreia, totul a fost complot cu scopul de a-l elimina în mod brutal din politică. „În urma deciziei de astăzi înţelegem, încă o dată, că acest dosar a fost unul politic, un dosar construit fără un fundament legal sau moral, pentru ca o persoană aflată într-o funcţie de demnitate publică în statul român, o poziţie de mare responsabilitate, de ministru al Afacerilor Interne şi vicepremier pentru securitate naţională, să fie eliminată din politică în mod injust, brutal şi de neacceptat într-un stat de drept.

Toate acestea, într-o perioadă şi într-un context în care scopul principal al unor oameni şi structuri a fost să înlăture cu orice preţ un guvern performant, dar şi o generaţie întreagă de politicieni, prin mijloace nelegale, aşa cum s-a dovedit în ultima vreme în atât de multe cazuri. Am spus-o de fiecare dată: este regretabil şi, din păcate, ireparabil, faptul că poliţistul Gigină şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier de care – ştim cu toţii, chiar şi cei care vreme de 3 ani au aruncat cu noroi asupra mea – nu sunt vinovat. Înţeleg durerea părinţilor tânărului poliţist, pentru care nu există alinare”, precizează Oprea.

Circumstanțele în care s-a produs accidentul care face subiectul procesului sunt detaliate în dosarul celor de la DNA. „În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa”, arăta DNA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI