Creșteri salariale importante în România. Măriri de 400 de lei, aprobate deja

Creșteri salariale importante în România. Măriri de 400 de lei, aprobate deja
Creșteri salariale importante în România. Măriri de 400 de lei, aprobate deja

Dacă într-un articol recent, erați anunțați despre faptul că autoritățile din România urmăresc ca salariul minim pe economie să ajungă la valoarea a 60% din salariul mediu, acum vă mai spunem că vor benefica de o mărire salarială și alți angajați din sistemul de stat.

Creșteri salariale importante în România

De o mărire salarială vor beneficia o parte dintre polițiști, după recalcularea salariului. Astfel că, după aprobarea acestor măriri, aceștia vor câștiga lunar, în medie, cu până la 400 de lei mai mult decât în prezent. Această informația a fost transmisă public de oficialii Ministerului Afacerilor Interne. Cei care vor benficia de acest supliment la salariu sunt polițiștii care au salarii mai mici decât alți colegi, cu toate că muncesc în aceleași condiții.

Măriri de 400 de lei, aprobate deja

În data de 14 mai, și publicat ulterior în Monitorul Oficial, Guvernul a adoptat joi o Ordonanță de Urgență ce stabilește recalcularea și plata unor sume ce nu apăreau până acum în salariile unor polițiști. Este vorba de Monitorul Oficial nr. 0396 din 2020, Actul nr. 260 din 14 Mai 2020, Decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 33/2020 privind unele măsuri fiscale și modificarea unor acte normative.

“ Decizia ÎCCJ 51/2019 produce efecte atât pentru polițiștii în activitate (pentru trecut și viitor), cât și pentru polițiștii pensionari (pentru trecut), iar restabilirea drepturilor salariale actuale ori recalcularea și plata sumelor salariale identificate ca datorate era absolut necesară.

Creșteri salariale importante în România. Măriri de 400 de lei, aprobate deja
Creșteri salariale importante în România. Măriri de 400 de lei, aprobate dejaguvern

Aproximativ 68.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de fidelitate, aproximativ 18.000 de agenți de poliție pentru cuantumul sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior și aproximativ 6.000 de polițiști pentru cuantumul sporului de pericol deosebit

(..) are rolul de a recalcula drepturile salariale pentru polițiștii care au un salariu lunar mai mic decât nivelul maxim aflat în plată pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.”, se scrie în comunicatul M.A.I.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI