Cresc pensiile în România. Câți bani vor primi în plus pensionarii, PSD și PNL au ajuns la un acord

Cresc pensiile în România. Câți bani vor primi în plus pensionarii, PSD și PNL au ajuns la un acord
Cu cat cresc pensiile in Romania

Vești bune pentru pensionarii din România. Seniorii se vor bucura de o mărire a pensiei minime. Ce sume extra vor primi persoanele în vârstă de la noi din țară.

Cu cât vor crește pensiile românilor

Reprezentanții Partidului Național Liberal și cei de la Partidul Social Democrat au început ultimile negocieri pentru formarea viitorului Guvern, cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă, de o parte, și Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, de cealaltă parte.

În urma ultimei ședințe de Parlament, liderii PNL, PSD și UDMR au vorbit despre mărirea pensiilor românilor. După multe negocieri, politicienii au ajuns la o sumă care speră să-i satisfacă pe cetățenii țării noastre.

Din ianuarie 2022, pensiile persoanelor în vârstă se vor mări cu 200 de lei, mai exact pensia minimă din România va crește de la 800 la 1000 de lei. Impactul asupra bugetului statului ar fi unul de 800 de milioane de lei, spun politicienii.

În urmă cu o săptămână, ministrul Muncii Raluca Turcan declara că pensiile românilor se vor mări începând cu data de 1 ianuarie 2022.

„O să vă spun un lucru care este imposibil de realizat şi anume indexarea pensiilor de la 1 decembrie. De la 1 ianuarie le indexăm oricum. Am anunţat cu minim 6% şi, în funcţie de cum se aşază bugetul, venituri-cheltuieli, între 6 şi 12 procente este posibilă orice majorare.

Însă unii îşi doresc foarte tare să crească de la 1 decembrie. Da, şi noi ne dorim, însă lucrul acesta se face legal, da? Pentru a avea bază legală îţi trebuie un act normativ care să facă posibilă această indexare de la 1 decembrie, în condiţiile în care cupoanele de pensie se tipăresc deja în noiembrie.

Deci noi, acum, tipărim taloanele de pensie pentru luna decembrie. Tehnic nu este posibil. De la 1 ianuarie le indexăm oricum.”, declara ministrul Muncii Raluca Turcan, acum o săptămână, potrivit profit.ro.

„Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie!”

Duminică, 14 noiembrie, după negocierile cu reprezentanții Partidului Național Liberal din Parlament, președintele PSD Marcel Ciolacu a specificat faptul că se fac simulări pentru mărirea pensiilor și a alocațiilor românilor, asigurându-i pe cetățeni că vor avea parte de măriri substanțiale începând cu prima zi a anului viitor.

„Am mai închis un capitol greu, cel de Muncă. Avem mai multe simulări, urmează să evaluăm impactul. Mai sunt încă două capitole, Justiție și Finanțe. Astăzi a fost doar Alina Gheorghiu, care este specializată pe Justiție, nu au fost nici Robert Cazanciu, nici Maia Teodoroiu.

Avem 2-3 variante și așteptăm impactul să fie simulat. Asta înseamnă că sunt procente diferite. Săptămâna viitoare cred că vom fi în măsură să prezentăm fiecare capitol pe Muncă. Prezentăm acest capitol împreună, după ce avem impactul.

Este un pachet integrat: pensii, alocații, salariul minim. Venim săptămâna viitoare cu acest pachet și îl vom prezența în funcție de execuția bugetară. Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie.”, a declarat Marcel Ciolacu în sedința de la Parlament, potrivit celor de la Digi 24.