Creaturile bizare care atacă oameni. Au apărut de curând pe Pământ

Pământul este plin de vietăți încă nedescoperite, unele periculoase și mortale, altele blânde. Recent, în statul american Virginia au fost descoperite câteva vietăți ciudate. Specialiștii spun că este vorba de omizi otrăvitoare cu blană care arată ca niște peruci.

Omizi otrăvitoare, creaturile bizare care atacă oameni

Micile vietăți, denumite omizi otrăvitoare blănoase, sunt de fapt stadiul larvar al moliei de flanelă sudică. Specialiștii spun că este una dintre cele mai otrăvitoare omide din SUA. Potrivit echipei de sănătate a Departamentului Silvic din Virginia, aceste omizi otrăvitoare blănoase au fost observate în partea de est a statului. Aceeași specialiști din statul Virgina au descoperit că haina păroasă a omidei ascunde spini veninoși, iar înțepătura ei poate trimite oamenii la spital.

Țepii acestor omizi otrăvitoare blănoase au o glandă de venin la bază. Toxicitatea înțepăturii crește în funcție de mărimea larvelor. Înțepătura produce imediat o durere intensă de arsură, urmată de apariția unui model roșu în formă de grilă pe piele. Uneori vor urma ganglioni limfatici umflați sau măriți. Alte reacții la înțepături includ cefalee, febră, greață, vărsături, tahicardie, tensiune arterială scăzută, convulsii, dureri abdominale, spasme musculare și convulsii. Unii oameni reacționează mai sever la înțepături decât alții.

Au apărut de curând pe Pământ

Indiferent cât de drăguț și neclar arată acest animal, nu-l atingeți, spun reprezentații Departamentului Silvic din Virginia. Această insectă de tip toupée este una dintre cele mai otrăvitoare omide din SUA. Potrivit Departamentului Silvic din Virginia (VDOF), au existat rapoarte despre aceste omizi otrăvitoare blănoase în câteva zne din estul Virginiei. Pe măsură ce omizele cresc în dimensiune, veninul lor devine mai toxic.

„Omizele mănâncă frunze de stejar și ulm, dar pot fi găsite în parcuri sau în apropierea structurilor. Dacă găsiți omida, lăsați-o în pace și lăsați-i pe dușmanii săi naturali să-și controleze populațiile. Există o serie de alte insecte care îi vor pradă în diferite etape ale ciclului lor de viață.”, au declarat oficiali ai VDOF.


Unii oameni pot experimenta chiar mai multe înțepături, deoarece aceste omizi otrăvitoare blănoase  se pot adăposti în haine, ”în special gulerele cămășii”, au scris autorii. Florida Poison Information Center (FPIC) recomandă tratarea înțepăturilor de omidă prin plasarea unei benzi scotch peste înțepătură.

Focarele de înțepături de omidă au determinat chiar închiderea școlilor publice din Texas în 1923 și 1951. Omida se găsește pe coasta de est dintre Florida și New Jersey, dar habitatul său se extinde până la vest până în Arkansas și Texas, potrivit unui ghid publicat de Departamentul de Entomologie al Universității din Florida. Potrivit VDOF, omizile mănâncă frunze de stejar și ulm, dar pot fi găsite în parcuri sau în apropierea structurilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI