Cozonac moldovenesc făcut de Mirela Vaida. Care este trucul secret al vedetei pentru a îl face pufos

Cozonac moldovenesc făcut de Mirela Vaida. Care este trucul secret al vedetei pentru a îl face pufos
Rețeta pentru cozonaci moldovenești a Mirelei Vaida

Mirela Vaida continuă să uimească pe toată lumea cu preparatele pe care le face la ea acasă. Cunoscuta prezentatoare de la „Acces Direct” a făcut de această dată cozonaci moldovenești. Care este trucul moderatoarei pentru ca preparatul tradițional să iasă pufos?

Rețeta Mirelei Vaida pentru cozonaci moldovenești

Nu mai e un secret pentru nimeni că Mirela Vaida întrunește toate calitățile în viziunea multora. Aceasta este o actriță desăvârșită, o cântăreață de minune, o prezentatoare extrem de iubită, dar și mamă și soție de excepție.

Blondina nu a uitat de cele învățate în copilărie, pe când stătea alături de mama și bunica ei în bucătărie, așa că a dus mai departe tradițiile și a continuat să le gătească exclusiv în casă copiilor săi preparate românești.

Iată că de această dată a dat la o parte preparatele sărate și a venit să le arate celor care o urmăresc pe rețelele de socializare rețeta ei de cozonaci moldovenești: ,,Este o reţetă pe care o făcea mama când eram acasă. Aşa o ştiu de la ea, aşa o s-o fac şi eu. Este vorba despre cozonac moldovenesc cu umplutură de nucă şi rahat“.

Mai sunt doar câteva zile până la Paște, moment tocmai oportun pentru ca trucurile vedetei să-și facă loc în casele altor internauți care vor să-i urmeze exemplul. Desigur că există multe opțiuni în zilele astea precum patiserii sau cofetării diverse de unde poți comanda produsele specifice Paștelui deja făcute, dar cum mulți și-au descoperit pasiunea în bucătărie în această pandemie iată că s-au încumetat să își facă propriile preparate cel puțin anul acesta. Totuși, secretul este că prezentatoarea pune toate ingredientele din ochi și frământă foarte bine aluatul.

  • Ingrediente:

-un pic de unt gras şi smântână grasă
-o lămâie dată pe răzătoare
-esenţe
-6 ouă
-lapte cald

Mod de preparare

„În primul rând o să presor sarea peste făină, după care o să pun zahărul în cuibuşor. Apoi punem drojdia dizolvată în lăptic cald şi amestecăm. Să ştiţi că eu nu am cantităţi, la mine totul se face din ochi. Eu nu fac reţete profesionale, le fac aşa după mintea mea. O să pun acum untul, tăiat cubuleţe. Este un unt gras şi o să-l amestec aici, cu făina şi cu lapte. O să mai pun şi câteva linguri bune de smântână. Amestesc şi după aceea pun ouăle. La cozonacul moldovenesc se pun foarte multe ouă.

Mama, de exemplu, punea câte patru ouă la un kilogram de făină sau chiar cinci. Eu o să pun şase ouă. Apoi adaug, pe rând, 6-7 gălbenuşuri şi amestecăm. Mai pun şi pun lapte, să se omogenizeze. Pun lămâia rasă şi amestecăm bine. Adaug un pic de esenţă de rom, portocală şi lămâie. Începem să omogenizăm, mai punem puţin lapte şi apă minerală, pentru a afâna acest aluat.

Deja încep să frământ coca. Este galben de la gălbenuşurile de ouă, aşa se face în Moldova. Eu nu l-am făcut cu foarte multe ouă, dar tot se cunoaşte şi vede, pentru că aşa se trebuie să arate un cozonac. O să-l las la dospit vreo oră, acoperit“
Mirela Vaida (Sursa: canalul său de YouTube – Mirela Vaida)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI