Sunt sigur că toți avem pauze la locul de muncă, iar majoritatea oamenilor aleg să-și petreacă măcar una din pauze mâncând. Probabil că nu toți au șansa de a lua mâncare la pachet, alegând o cale mult mai ușoară. Cei mai mulți români preferă să mănânce un covrig în pauzele lor de masă, când ies la plimbare sau pur și simplu de poftă. Însă, cu situația actuală a virusului, mulți au început să experimenteze în bucătărie ca și o formă de relaxare. În continuare, vă vom prezenta 3 rețete de covrigi pufoși ce pot fi făcute din propria locuință.
Această rețeta de covrigi pufoși este una sârbească. Covrigii vor ieși crocanți la exterior și moi în interior. Cei mai buni covrigi de acest fel se găsesc în Timișoara, unde covrigii sunt mari cât palma. Miezul este pufos, sunt prelinși cu amestec sărat și delicios, iar exteriorul este fin și crocant.
Ingrediente pentru covrigii de casă cu sare
Pentru a ne ușura munca, am introdus toate alimentele în mașina de pâine, începând cu lichidele și continuând cu solidele. Se adaugă o lingură de făină din cantitatea totală și se așteaptă până drojdia este umflată bine. Făina se adaugă într-un vas mai mare și se amestecă cu sare. Treptat, se adaugă uleiul și se frământa până aluatul este nelipicios dar nu foarte tare. Următorul pas este de a unge un castron curat cu puțin ulei și se modelează o bilă de aluat. Acesta se acoperă și se lasă câteva minute până își dublează dimensiunea.
Pentru a prepara amestecul sărat pentru covrigi, se pune într-un castron cele 3 lingurițe de făină. Peste, vom adăuga o linguriță de sare și apă. Odată făcute formele covrigilor, aceștia trebuie unși cu ou bătut, stropiți cu amestecul sărat și lăsați la cuptor timp de aproximativ 15 minute, la 240 de grade.
Acești covrigi sunt foarte gustoși, mai ales dacă sunt însoțiți de o cană de lapte sau ceai. Pentru această rețetă vei avea nevoie de următoarele:
Este recomandat să folosiți apă daca aveți intoleranță la lactoză. Cu apă covrigii vor ieși mai crocanți, iar cu lapte mai moi la interior. Pentru aluat, se amestecă drojdia, zahărul și 250 g de făină, după 10 minute se adaugă ulei, sare și se mixează totul.
Se bate un ou cu puțină sare și două linguri de lapte. Covrigii se bagă în amestec iar apoi adăugăm susanul sau macul. Aceștia se pun în tavă pe hârtia de copt. Covrigii stau la copt aproximativ 20 de minute la 170 de grade sau până se rumenesc, pe placul fiecăruia, aceștia devenind aurii.