Coșul de cumpărături de Crăciun, mai mare decât în 2020. Câte sute de lei vor cheltui românii acum

Coșul de cumpărături de Crăciun, mai mare decât în 2020. Câte sute de lei vor cheltui românii acum
Coșul de cumpărături de Crăciun, mai mare decât în 2020.

Coșul de cumpărături este mai mare de Crăciunul acesta față de cel de anul trecut. Iată cât vor cheltui românii cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an. Pentru a face calculul s-au comparat prețurile unora dintre cele mai cumpărate produse de Crăciun, din patru supermarketuri: Auchan, Cora, Mega Image și Kaufland. Iată ce a rezultat!

Coșul de cumpărături de Crăciun, mai mare decât în 2020

Pentru că sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, românii întocmesc deja lista de cumpărături. În acest context au fost comparate prețurile unora dintre cele mai achiziționate produse cu ocazia Crăciunului, din patru supermarketuri. Prețurile s-au calculat prin intermediul site-urilor acestor supermarketuri, în perioada 6-12 decembrie, fără a fi luate în calcul prețurile reduse online. Este vorba despre Auchan, Cora, Mega Image și Kaufland.

Astfel, potrivit Economedia, din datele colectate, Cora s-a dovedit a fi cel mai scump retailer dintre cele alese, în timp ce la Kaufland sunt cele mai mici prețuri. Prin urmare, coșul de cumpărături din Cora este cu 9,44% mai scump decât cel din Kaufland, cu 8,28% decât cel din Auchan și cu 4,89 % mai scump decât la Mega Image.

Comparativ cu anul trecut, atunci când o medie a acelorași produse analizate din coșul de cumpărături era de 123,49 lei, în 2021 prețurile au crescut la 132,82 lei. Anul acesta, românii vor trebui să scoată din buzunar cu 7,02 % mai mult decât în 2020.

Datele mai arată și că pentru masa de Crăciun, 42,5% dintre români sunt dispuși să cheltuie mai puțin de 300 de lei, 33,8% între 300 și 600 de lei și doar 23,6% alocă un buget mai mare de 600 de lei, conform unui sondaj realizat la cererea CEC Bank, de către comparatorul financiar-bancar Finzoom.

Coșul de cumpărături, mai scump la Cora

Bugetul mediu destinat cadourilor este 509 lei, iar 65% dintre respondenți vor să se încadreze sub acest plafon, în vreme ce numai 9,5% își propun să cheltuie mai mult de 1.000 de lei.

În ce privește bradul de Crăciun, 13% spun că nu vor împodobi un brad, 56% vor utiliza bradul artificial din anii trecuți, iar 30,5% spun că și-ar cumpăra un brad, însă la un buget maximum 150 de lei.

Sondajul în ce privește obiceiurile financiare de Sărbători a fost realizat online, luna trecută, pe un eșantion de peste 1.800 de respondenți din toată țara.

Astfel, la Cora, anul acesta coșul de cumpărături de Crăciun ajunge la suma de 140,78 lei, la Auchan este de 129,13 lei, la Mega Image costul coșului de cumpărături de Crăciun este de 133,9 lei, iar la Kaufland poți plăti anul acesta suma de 127,49 lei pentru coșul de cumpărături de Crăciun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI