Kaufland România, amendată pentru minciuni între prețurile de la raft și cele reale. Ce s-a întâmplat

Kaufland România, amendată pentru minciuni între prețurile de la raft și cele reale. Ce s-a întâmplat
Kaufland Romania, amendata pentru minciuni intre preturile de la raft si cele reale. Ce s-a intamplat

Sucursala din Cluj a celebrului retailer Kaufland România a avut parte de anumite probleme, în ultimul timp. Magazinul a fost amendat sub acuzațiile de dezinformare, care le-au fost aduse de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor. Ce sancțiune a primit faimosul retailer german. Un consumator din Cluj a fost cel care a sesizat câteva nereguli cu privire la diferența de prețuri afișate la raft și la casa de marcat.

Cum și-a păcălit Kaufland România clienții cu prețuri schimbate

În prag de sărbători, oficialii retailerului german au primit vești nu tocmai plăcute. Supermarketul Kaufland România din Cluj a fost amendat de către comisarii de la Protecția Consumatorilor, după ce au sesizat faptul că magazinul a folosit prețuri diferite la raft, față de cele de la casa de marcat.

Unul dintre clienții fideli ai supermarketului din Cluj a depus, recent, o plângere către inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția consumatorilor. Bărbatul a fost profund indignat să afle că retailerul german ar fi afișat prețuri cu discount la raft, în timp ce la casa de marcat erau încasate prețuri întregi.

„O mică victorie personală împotriva unui magazin care aplica standarde duplicitare. Nu doar de “Black Friday. Au afișat un preț la raft cu discount și au încasat un preț mai mare la casa. Nu a fost singura dată, ci au fost constatări de mai multe ori, în ultimul an, din partea cunoscuților”, a mărturisit clientul Kaufland România, după ce a făcut plângerea la ANPC.

Comisarii de la ANPC au luat imediat acțiune în privința acestor nereguli și au sancționat magazinul Kaufland România din Cluj.

„Privind reclamația privind afișarea și încasarea unor prețuri diferite … vă comunicăm că reclamația din 15.11.2021 este întemeiată, iar operatorul economic Kaufland România a fost sancționat contravențional cu amendă”, se arată în decizia celor de la Protecția Consumatorilor Cluj.

Kaufland România deschide un nou hypermarket în Capitală

De-a lungul anilor, Kaufland România s-a extins considerabil, deschizând numeroase magazine în cele mai mari orașe ale țării. Recent, oficialii retailerului german au decis inaugurarea unui nou hypermarket în București, ce se va construi în sectorul 2 al Capitalei.

Potrivit celor de la Profit.ro, Magazinul va fi plasat pe terenul fostei fabrici de veșminte preoțești, Sintax, pe strada Popa Nan, în apropiere de Hala Traian. Terenul a fost cumpărat pentru suma impresionantă de 11 milioane de euro. Suprafața reală a acestui lot de teren se  ridică la 14.000 de metri pătrați.