18 apr. 2024 | 14:10

Costel Corduneanu va fi înmormântat lângă Creangă şi Kogălniceanu. Suma cheltuită de familie este uriaşă, ce spun autorităţile din Iaşi: „Nu este legal”

Diverse
Costel Corduneanu va fi înmormântat lângă Creangă şi Kogălniceanu. Suma cheltuită de familie este uriaşă, ce spun autorităţile din Iaşi:
„Nu există așa ceva! Sub nicio formă nu este legal așa ceva!”

Pe 15 aprilie, unul din cei mai cunoscuți interlopi din România înceta din viață, iar acum s-a aflat că Costel Corduneanu va fi înmormântat lângă Creangă şi Kogălniceanu, iar suma cheltuită de familie este uriaşă. Este mare vâlvă pe această temă, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași nu au avut niciun comentariu, în schimb un alt director de DSP spune că ceea ce se întâmplă este ilegal.

Costel Corduneanu va fi înmormântat lângă Creangă şi Kogălniceanu

Pe 15 aprilie, după o lungă perioadă de internare într-un spital din Târgu Mureș, și după o intervenție chirurgicală la inimă, Costel Corduneanu înceta din viață, iar acum este doliu în lumea interlopilor din România.

Din acest moment lucrurile încep să se complice, iar familia acestuia, conform presei locale, nu s-a uitat la bani, cheltuind sume extrem de mari cu pregătirile de înmormântare. După ce a fost adus de la Târgu Mureș, trupul neînsuflețit al interlopului avea să fie depus într-un cort, în incinta unui restaurant din Iași, iar autoritățile și-ar fi pasat de la una la alta responsabilitățile referitor la situația de fapt.

Ba mai mul, mai spun publicațiie locale din Iași, poliția este în grad mare de alertă, legitimând participanții la priveghiul oganizat în incinta restaurantului din Iași, pe domeniul „La Castel”, conform Ziarul de Iași.

Un alt aspect, la fel de controversat, este locul unde va fi înhumat Costel Corduneanu, aici fiind îngropați Ion Creangă și Mihail Kogălniceanu.

Direcția de Sănătate Publică Iași nu are reacție

Referitor la priveghiul care are loc în aceste zile, în incinta restaurantului din Iași, așa cum precizam anteior, autoritățile locale dau vina unele pe altele, iar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași nu au avut niciun comentariu, în schimb un alt director de DSP spune că ceea ce se întâmplă este ilegal.

„Nu există așa ceva! Sub nicio formă nu este legal așa ceva! Nici în curtea unui local, nici la cortul de lângă un restaurant.

Un sicriu ai voie să îl depui doar în capelă. Aceste probleme sunt reglementate foarte clar. Este și Hotărârea Guvernului nr. 741 din 2016, mai este Legea 102 din 2014. Tot aici mai scrie clar că este nevoie de niște autorizații sanitare.

Aici este Ordinul 1532, din 2017. Deci, nu are ce căuta un sicriu într-un spațiu destinat alimentației publice”, a explicat pentru Ziarul de Iași, un director DSP din alt județ.

Costel Corduneanu va fi înmormântat vineri, la Eternitatea

Așa cum precizam anterior, înmormântarea interlopului Costel Corduneanu va avea loc la Cimitirul Eternitatea, vineri, 19 aprilie, iar conform unor apropiați, familia interlopului nu s-a uitat la bani, și s-ar fi cheltuit nu mai puțin de 100.000 euro pentru tot, de la priveghi și până la înmormântarea de mâine.

Din informațiile recente, se pare că decesul acestuia ar fi survenit după apariția unor complicații, după o primă intervenție cardiacă din luna martie. Conform medicilor, ar fi vorba de o hemoragie internă, asupra căreia s-a intervenit, dar ca urmare a complicațiilor, Costel Corduneanu nu a mai putut fi salvat.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Platformă utilă pentru proprietari și chiriași. Poți achita ușor utilitățile
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Iohannis se RETRAGE! ANUNȚ surpriză de la Palatul COTROCENI
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro