Răzvan Marin, dezvăluiri despre planurile din vestiarul echipei naționale. Cum vor să îl întoarcă pe Mirel Rădoi

Răzvan Marin, dezvăluiri despre planurile din vestiarul echipei naționale. Cum vor să îl întoarcă pe Mirel Rădoi
Răzvan Marin: „E un antrenor cu viziune, modern, va ajunge mare”

Imediat după victoria Naționalei cu Armenia, Mirel Rădoi anunța la conferința de presă că va pleca din funcția de selecționer. Știrea a luat pe multă lume prin surprindere. La nici 24 de ore se făceau deja speculații referitor la numele viitorului posibil selecționer. Finalul colaborării dintre Mirel Rădoi și FRF s-ar încheia în noeimbrie, la finalul primei părți a campaniei de calificare la CM 2022 din Qatar. Printre cei care vor să-l convingă să rămână se numără și fotbalistul Răzvan Marin.

Mirel Rădoi decis să plece de la Națională

Seara zilei de luni 11 octombrie a avut două părți, una bună și una rea. Partea bună a fost victoria elevilor lui Mirel Rădoi împotriva armenilor, cu 2-1, în grupa J preliminară pentru calificarea la Campioantele Mondiale din Qatar de anul viitor. Partea mai puțin bună a venit la conferința de presă din aceeași seară.

După analiza asupra meciului, Mirel Rădoi avea să facă anunțul bombă. Selecționerul își anuța decizia fermă de a renunța la poziția de antrenor al Naționalei României, la finalul lunii noiembrie. În conferința de presă selecționerul a fost cât se poate de ferm în decizia sa, declarând:

„E momentul ca acest ciclu să se termine. Trebuie să vină altcineva și să preia această echipă.  Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. (..) Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță știau decizia mea. Așa a fost înțelegerea.

(..) Dacă am spus că a fost așa, așa e. Din luna noiembrie echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă. Și dacă o să fim pe primul loc eu nu o să mai fiu. Am spus foarte clar. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. ”, era anunțul făcut de Mirel Rădoi.

Răzvan Marin decis să-l convingă pe Rădoi să rămână

Din momentul în care a preluat cârma echipei, Mirel Rădoi a avut o relație bună cu elevii săi în vestiar. Printre cei care au confirmat acest lucru se numără și Răzvan Marin, într-un dialog sincer cu reporterii PlaySport.

Deși vestea i-a luat prin surprindere pe toți, inclusiv pe jucătorii Naționalei, Răzvan Marin a dezvăluit reporterilor PlaySport că va face tot posibilul să-l convingă pe Rădoi să își schimbe decizia.

„Am vorbit deja cu mai mulți colegi de la națională și vom încerca să îl facem să se răzgândească. O să vorbim cu el și vrem să îi spunem că trebuie să rămânem împreună. Un om cu o personalitate foarte interesantă.

Am crescut practic în vestiarul echipei roș-albastre, generația fantastică din 2006, iar el era de bază acolo. Spiritul lor și modul în care se înțelegeau au fost secretele performanțelor de atunci.”, spun Răzvan Marin.

„E un antrenor cu viziune, modern, va ajunge mare”

Discutând pe marginea acestui subiect, fotbalistul în vârstă de 25 de ani, spune că Rădoi are potențialul de a deveni un antrenor important în România.

În același timp, având în vedere și vârsta actualului selecționer, mai spune Răzvan Marin, viziunea acestuia saupra modului de a conduce Naționala este una modernă și că are toate șansele să facă performanță.

„E un antrenor cu viziune, modern, va ajunge mare. Nu s-a schimbat aproape deloc față de cum îl știu din copilăria mea. Poate mi se pare așa pentru că și tata era cu ei, parcă toți au rămas cam la fel.

Țin minte că mă jucam cu mingea la antrenamentele lor. I-am dat două degete peste cap lui MM Stoica, i le-am rupt!, se băgase în poartă și când am tras un șut…”, a mai spus Răzvan Marin în interviul acordat PlaySport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI