Cosmin Olăroiu, decizie de ultimă oră. Este informația momentului în China

Cosmin Olăroiu, decizie de ultimă oră. Este informația momentului în China
Cosmin Olăroiu, decizie incredibilă în China

Se pare că antrenorul Cosmin Olăroiu este pe cale de a renunța Jiangsu Suning, echipă cu care a câștigat titlul în China. Care este motivul pentru care tehnicianul român vrea să facă acest lucru?

Cosmin Olăroiu, decizie de ultimă oră

Antrenorul român ar fi nemulțumit de faptul că Jiangsu nici măcar nu au încercat să îi prelungească contractul mijlocașului brazilian Alex Teixeira. Mai mult, Suning, care controlează cluburile Jiangsu și Inter, ar putea ceda acțiunile pe care le deține la cele două formații.

Fanii au fost șocați la aflarea anunțului, care a stârnit mai multe controverse pe rețelele de socializare. Cosmin Olăroiu este selecționer la Jiangsu Suning încă din anul 2018 și ar încasa de la chinezi șapte milioane de euro anual.

China, decizii drastice în campionatul intern

În luna decembrie China urma să limiteze salariile jucătorilor străini la 3 milioane de euro, asta în contextul în care un jucător chinez câștiga maxim cinci milioane de yuani (571.000 de lire) anual. Potrivit acestei decizii, echipele care depășesc sumele vor fi penalizate cu până la 24 de puncte în campionat.

Decizia urma să intre în vigoare din sezonul viitor al campionatului, iar conform acesteia, dacă nu este respectată, jucătorilor li s-ar putea interzice meciurile organizate de asociația de fotbal chineză. Aceasta din urmă declara că această hotărâre va ”reduce fotbalul banilor” în urma unor transferuri internaționale din ultimii ani.

”Cheltuielile pentru cluburi din Super League China sunt de aproximativ 10 ori mai mari decât K-League din Coreea de Sud. De trei ori mai mari decât Liga J din Japonia. Dar echipa noastră națională rămâne cu mult în urmă”, susținea președintele CFA Chen Xuyuan.

 Ilie Dumitrescu, despre Cosmin Olăroiu

Ilie Dumitrescu este de părere că tehnicianul român ar putea antrena oricând într-un campionat de top din Europa după performanțele pe care le-a avut.

”Olăroiu și Răzvan Lucescu sunt la cel mai înalt nivel, dar Olăroiu este top pentru mine, în momentul de față. Să câștigi campionatul în China…

Normal că ar putea antrena în Ligue 1, în Germania, în Spania, în Anglia, la performanța pe care a avut-o. El a preluat echipa (n.r – Jiangsu Suning) după Capello. Eu am stat mult timp de vorbă cu Oli, când l-am felicitat că a luat titlul.

El mi-a spus că i-au dat bonus să salveze echipa de la retrogradare. Apoi, el a pus bonus pentru câștigarea campionatului, nu spun suma, unul imens, ei au acceptat. El a câștigat campionatul după Capello. Vorbim despre un nume extrem de important în fotbal, a spus Ilie Dumitrescu la ”Fotbal European” de la Digi Sport.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI