Coșmarul prin care a trecut o adolescentă timp de doi ani. A fost traficată de tatăl său și exploatată sexual

Coșmarul prin care a trecut o adolescentă timp de doi ani. A fost traficată de tatăl său și exploatată sexual
Copilă de 15 ani, abuzată sexual de mai mulți bărbați

O copilă de doar 15 ani a fost ținută prizonieră de către tatăl ei timp de doi ani. În tot acest timp, adolescenta a fost exploatată sexual și prin muncă. Potrivit DIICOT, aceasta ar fi fost lipsă de liberate în perioada 2019 – 2021, fiind supusă la violență atât fizică, cât și psihică.

Copilă traficată de propriul tată

O persoană a fost arestată preventiv în acest caz, iar altele două au fost puse sub control judiciar, fiind cercetate pentru exploatarea sexuală a unei minore, potrivit DIICOT Covasna. În acești doi ani, copila a fost abuzată de mai mulți bărbați.

„În cauză, s-a reţinut faptul că în cursul anului 2019, unul dintre inculpaţi şi-a traficat fiica minoră, în vârstă de 15 ani, prin transportarea acesteia la domiciliul unuia dintre inculpaţi în vederea exploatării minorei în schimbul unei sume de bani. Fapta a fost săvârşită prin constrângere, inducere în eroare şi abuzând de poziţia sa de autoritate asupra minorei şi de situaţia vădit vulnerabilă a acesteia datorată nivelului de educaţie, dezvoltare fizică şi psihică şi situaţiei de dependenţă în care se afla.

Ceilalţi doi inculpaţi au lovit-o, au lipsit-o de libertate şi au exploatat-o sexual şi prin obligarea la muncă pe minoră în perioada 2019-2021, interval de timp în care victima a fost ţinută în stare de aservire şi lipsire de libertate prin folosirea violenţei fizice şi psihice, profitând de vulnerabilitatea acesteia. În toată această perioadă, cei doi inculpaţi au beneficiat de sprijinul inculpatului care şi-a traficat copilul”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Trei bărbați au fost reținuți

Cei trei inculpați sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, viol în formă continuă și rele tratamente aplicate minorului. Toți au fost reținuți pentru o perioada de 24 de ore. De asemenea, s-au efectuat și percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe probe.

Cei trei bărbați au fost arestați în cursul zilei de ieri, iar astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a unuia dintre inculpați, iar ceilalți doi au fost puși sub control judiciar. Minora a fost preluată de către DGASPC pentru îngrijire și va beneficia de consiliere psihologică și toate drepturile și măsurile de protecție, conform legii.

La acțiune au participat polițiștii din cadrul SCCO Covasna, criminaliștii din cadrul IPJ Covasna, agenții din cadrul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc și Secția de Poliție Rurală Târgu Secuiesc, jandarmii din cadrul IJJ Covasna și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Covasna.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI